Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’ acaba després de regalar 31.914 llibres i es repetirà dues vegades l’any

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

llibres

Prop del 40% dels infants catalans nascuts el 2010 participen a la iniciativa, que ha distribuït més de 5.800 títols diferents

La campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’, impulsada pel Departament de Cultura i amb la col·laboració del Gremi de Llibreters de Catalunya, s’ha tancat amb 31.914 llibres regalats, una xifra que representa el 38,3% dels infants catalans que feien 6 anys aquest 2016. En total, s’han venut més de 5.800 títols de 470 editorials diferents. D’aquests, un 62,2% són en català mentre que el 34,3% són en castellà. Per demarcacions, les Comarques Centrals són les que han obtingut una major taxa de participació, seguides de l’Àmbit metropolità i Ponent. La bona acollida i els resultats, per sobre de les previsions inicials, han provocat que el Departament de Cultura vulgui consolidar la campanya el 2017 i donar-li continuïtat dues vegades l’any: a mitjans de gener per als infants que fan sis anys durant el primer semestre, i a partir de l’octubre pels nascuts a la segona meitat de l’any.

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha constatat que la resposta dels ciutadans ha estat “espectacular”, i a tenor del nombre de famílies amb un nen o nena que feia els 6 anys i que han anat a les llibreries a buscar el seu llibre regal, l’any vinent s’assajarà una fórmula semestral de recollida. A principis d’any es farà una primera “campanya publicitària” convocant als infants que facin els sis anys durant el primer trimestre. Aquests tindran tres mesos per anar a la llibreria a bescanviar la notificació que els arriba a casa per un llibre. Després de l’estiu el departament farà una segona ‘crida’ que afectarà els nens i nenes que facin els anys des d’aleshores fins a final d’any. “El nostre objectiu és afavorir l’hàbit de la lectura perquè t’acompanyi al llarg de la teva vida, i que a més a més estimis els llibres com a objecte, que puguis anar configurant la teva llibreria o biblioteca personal de manera que amb el pas dels anys acumulis el teu univers literari”, exposa el conseller. La campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’ va començar el passat 19 d’octubre i es va tancar el 30 de novembre, malgrat que s’ha permès bescanviar vals fins el passat dissabte dia 3 de desembre per facilitar la participació al major nombre possible de famílies.

Comarques Centrals lideren la participació

Les comarques de la Catalunya Central són les que han obtingut una major taxa de participació, amb el 40,6%, seguides de les de l’àrea de Barcelona (39,5%), Ponent (38,6%), Camp de Tarragona (36,6%), Comarques gironines (33%), Terres de l’Ebre (31,3%) i Alt Pirineu i Aran (27,2%). Individualment, per comarques, les cinc de major nivell de participació han estat el Solsonès (61,6%), Pla de l’Estany (57,9%), Pallars Jussà (55,5%), Pla d’Urgell (49,2%) i el Vallès Oriental (46,2%).Pel que fa a les llibreries participants, adherides al Gremi de Llibreters de Catalunya, les independents han acumulat el 53% de les vendes, mentre que les cadenes de llibreries han sumat el 47% restant, sent els dissabtes el dia de la setmana que s’ha produït un major nombre de bescanvis de vals (un 27,3% de les vendes). En total, s’han venut més de 5.800 títols diferents, entre els quals destaquen ‘El monstre de colors’, ‘Busca i troba les dents amb el Ratolí Pérez’, ‘Digues on és’ i ‘El cos humà’.

El 33% dels usuaris, per primer cop a una llibreria

Les enquestes fetes pel Gremi de Llibreters de Catalunya també avalen l’impacte positiu de la campanya, ja que el 83% dels llibreters han detectat públic nou als seus establiments i que, en un 33% dels casos, eren usuaris que anaven per primer cop en una llibreria, exceptuant la compra de llibres de text. Tanmateix, el 57% dels llibreters assenyala que s’ha generat compra creuada, és a dir, que els participants a la campanya han adquirit més d’un llibre en la mateixa compra. L’índex de vendes ha provocat que s’hagi incrementat el seu cost global, per sobre de les previsions inicials, que finalment ha estat de 525.000 euros.

Campanya 2017 a partir del gener

La segona edició de la campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’, corresponent als infants que fan sis anys al llarg de 2017, es distribuirà en dues fases. La primera començarà a mitjans del proper mes de gener i anirà adreçada als nens i nenes nascuts durant el primer semestre de 2011, mentre que a partir de l’octubre es distribuiran els vals per als nascuts al llarg del segon semestre de l’any. Com en aquesta ocasió, els infants que facin 6 anys durant el 2017 rebran a casa una targeta per bescanviar per un llibre a qualsevol de les 200 llibreries agremiades al Gremi de Llibreters de Catalunya per un import de fins a 13 euros. ’Fas 6 anys. Tria un llibre’ és una iniciativa impulsada pel Departament de Cultura en col·laboració amb el Gremi de Llibreters de Catalunya i compta també amb la implicació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), IDESCAT, els Departaments de Presidència i Ensenyament de la Generalitat i el Gremi d’Editors de Catalunya.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere