Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El pressupost de la UdL creix un 2,12%, fins els 83 milions pel 2017

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

euros.note

Llum verda a una nova càtedra sobre desigualtats socials

 

NOTA INSTITUCIONAL:

El Consell de Govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat avui (12/12/216) per assentiment la proposta de pressupost de la institució per al 2017. Els comptes ascendeixen a 83.073.058,75 euros, el que suposa un increment del 2,12% respecte a l’actual exercici. El pressupost se sotmetrà a l’aprovació definitiva del Consell Social aquest divendres, 16 de desembre. 

Pel que fa a ingressos, la Gerència preveu un augment de l’aportació de la Generalitat, mantenint els imports assignats el 2016 “que han suposat un increment del finançament ordinari al continuar l’augment del pes de la UdL en el sistema universitari català i a la millora en el finançament per objectius de l’àmbit de la recerca”. També es preveu un augment de la matrícula en els màsters oficials, encara que el més important és “la comptabilització de la matrícula que no es cobra per matrícula d’honor a la UdL i pels estudiants Erasmus, que comporta que l’import de la matrícula que no s’ingressa passi de 2,8 a 3,2 milions d’euros”. 

Quant a les despeses, el pressupost contempla un augment de 1,4 milions d’euros per a personal, en part “per la contractació de personal lligat a la implantació de les noves titulacions del campus d’Igualada i del doble grau en Veterinària i Ciència i Producció Animal”, que també incrementa les despeses de béns i serveis. L’entrada en funcionament dels Serveis Hospitalaris Veterinaris i l’edifici de Biomedicina 2, que acull l’IRBLleida, “comportarà un important increment de les partides d’energia i neteja”. 

La distribució per capítols és la següent:

foto 1

foto 2

Atenent a les actuacions derivades dels programes del pressupost, és a dir, dels àmbits del Pla Estratègic 2013-2016, el rector ha destacat:

El programa sobre Docència, aprenentatge i ocupabilitat incrementa un 9,5% en relació al pressupost de 2016, entre altres per augmentar la partida per a adquisició i renovació de l’equipament docent. També es preveu un augment del 25% en els ingressos per formació contínua. El programa centrat en Comunitat universitària i polítiques transversals augmenta més d’un 10%, afegint-se al 40% dels dos darrers anys, “degut a la comptabilització com a beques no compensables de la matrícula d’honor de la UdL i dels estudiants Erasmus”. El programa d’Organització, recursos i serveis també creix prop d’un 2%, incloent una partida per fer front al conveni amb Cedro-Vegap pels drets de propietat intel·lectual. 

Mentre, el programa relacionat amb Recerca i transferència de coneixement té una reducció del 7,27%, provocada per l’acabament de l’edifici de Biomedicina 2, que al pressupost del 2016 comptava amb un milió d’euros. Tot i això, es preveu un increment en convenis i projectes de recerca, així com en el programa de mobilitat d’investigadors. El programa sobre Relació amb el territori i internacionalització també preveu una reducció del 2,5%, tot i l’augment de la partida de càtedres universitat-empresa. 

La sessió també ha servit per aprovar la creació de la càtedra Obra Social “la Caixa” d’Estudis sobre Desigualtats Socials, que serà dirigida pel professor del departament d’Economia Aplicada Rafael Allepuz. Aquesta càtedra donarà continuïtat a la tasca del Seminari Interdisciplinari d’Estudis sobre les Desigualtats Socials que funciona des de fa aproximadament un any i mig. Comptarà amb professorat de diferents àmbits acadèmics com l’economia, el dret, la sociologia, la geografia, el treball social, la psicologia i la salut. Neix amb la voluntat d’establir col·laboracions amb entitats públiques i privades que treballen en l’àmbit de l’acció social, desenvolupant accions de docència i recerca relacionades amb les desigualtats socials des de les diferents perspectives de treball.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere