Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’EAPC i la UOC presenten un Màster en Direcció Pública

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

eapc_v2

Meritxell Borràs considera que és un pas molt ambiciós que permetrà aconseguir l’excel·lència a l’Administració

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, el director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), Agustí Colomines, i el rector de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Josep A. Planell, han presentat aquest divendres passat la primera edició del Màster en Direcció Pública. Es tracta d’un nou programa formatiu de tercer cicle de l’EAPC, fet en col·laboració amb la UOC, que s’adreça a directius dels sectors públic i privat que vulguin formar-se en l’execució de la direcció pública i el lideratge d’equips i persones. Ruiz ha considerat que el nou màster és “un pas molt ambiciós, encaminat a aconseguir l’excel·lència a l’Administració”. El Màster tindrà una durada de vint mesos, des del març del 2017 fins al desembre del 2018.

La consellera Meritxell Borràs ha destacat que el màster s’ha dissenyat “pensant en la formació dels directius públics, perquè siguin capaços d’actuar sota criteris d’eficiència i eficàcia, donant impuls a la qualitat institucional i als valors públics que la ciutadania i el sector públic requereixen”. En aquest sentit, ha assegurat que “Catalunya necessita servidors públics ben preparats, amb voluntat de servei, implicats i que siguin capaços de liderar i impulsar la innovació i el talent”. D’altra banda, el director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, Agustí Colomines, ha explicat que el Màster en Direcció Pública és una evolució i millora d’un màster anterior de l’EAPC en alta direcció pública que, disposa ara de reconeixement acadèmic universitari. Així mateix, ha destacat, que el màster és “eminentment pràctic i lligat a la transferència del coneixement” i que, per això disposa d’un doble claustre acadèmic, amb professors universitaris i persones que han desenvolupat la seva carrera a l’Administració. Per la seva banda, el rector de la Universitat Oberta de Catalunya, Josep A. Planell, ha expressat la seva satisfacció per la col·laboració establerta amb l’EAPC i ha remarcat que “col·laborar amb el sistema educatiu català és a l’ADN de la UOC”. Així mateix, ha assegurat “l’expertesa i la metodologia pròpia de la UOC la fan idònia per formar professionals d’alt nivell del sector públic que han de compaginar les responsabilitats laborals amb les necessitats formatives”.

Espai d’aprenentatge multidisciplinari

Segons un comunicat de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, el Màster té com a objectiu oferir un espai d’aprenentatge multidisciplinari que posi a la disposició dels directius coneixements, valors i estratègies per enfrontar-se al gran repte de la responsabilitat que comporta el seu càrrec. Posa l’èmfasi en els valors de servei i d’ètica pública vinculats a la responsabilitat directiva i en el fet d’exercir la direcció pública des d’una perspectiva humanista i global, que incorpori l’esperit crític i la diversitat de mirades.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere