Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Curs d’extensió universitària sobre horts urbans per a la integració laboral de persones sense llar / Universitat de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

rooftopgarden

En el marc de la col·laboració entre la Fundació Solidaritat UB i ASSÍS Centre d’Acollida, la Universitat de Barcelona ha reconegut com a diploma d’extensió universitària el curs de Manteniment d’horts urbans, centres de compostatge i jardineria, que ASSÍS Centre d’Acollida imparteix des de l’any 2013 a les persones sense llar ateses al seu centre. El programa formatiu concedeix 30 crèdits ECTS i està dirigit per Miquel Salgot de Marçay, professor de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona.

Aquest curs 2016-2017 es duu a terme la quarta edició d’aquesta iniciativa, dissenyada específicament per capacitar les persones sense llar en tècniques de manteniment de jardins, horts urbans i compostatge. La mitjana d’edat de l’alumnat se situa en els cinquanta anys, i el 22 % són dones. El 42 % dels alumnes que han finalitzat amb èxit aquest curs en alguna de les edicions anteriors actualment té una ocupació. Entre aquests, el 57 % ha treballat en aquest sector, que reclama professionals cada vegada més ben preparats.

A partir d’ara, els alumnes que finalitzin satisfactòriament aquesta acció formativa obtindran un diploma d’extensió universitària de la Universitat de Barcelona. Aquest reconeixement aporta una garantia de qualitat a la formació que reben les persones sense llar que participen en aquest ensenyament, al mateix temps que els dóna accés a tots els serveis i recursos que la Universitat ofereix als seus estudiants.

El curs de Manteniment d’horts urbans, centres de compostatge i jardineria forma part del projecte ASSÍSVerd, dissenyat per promoure oportunitats laborals per a les persones sense llar i aconseguir la inclusió social real de les que es volen incorporar de nou al mercat laboral. Així mateix, aquesta col·laboració s’emmarca en la posada en marxa del projecte de creació d’una escola d’agricultura social i urbana per part de la Fundació Solidaritat UB.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere