Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Estudiants de la UAB aconsegueixen sis medalles al concurs internacional “The University Physics Competition”

Notícia anterior
Notícia posterior

UAB_TheUnivPhysComp2016

Els estudiants del grau de Física de la UAB s’enduen dues de les tres medalles d’or del certamen i tres medalles de plata d’un total de 34 atorgades. La competició, organitzada per universitats dels EUA i el Canadà amb el suport de l’American Physical Society i l’American Astronomical Society, participaven 197 grups d’arreu del món.

Aquesta setmana s’han fet públics els resultats de la competició internacional The University Physics Competition, un certamen celebrat el mes de novembre passat on ha participat estudiants de grau d’arreu del món en 197 equips de tres persones cadascun.

Un total de 18 estudiants (6 grups) del Grau de Física de la UAB es van presentar la competició. Dos d’aquests grups han aconseguit medalla d’or, sobre un total de 3 medalles d’or atorgades, i tres grups més han aconseguit medalla de plata, sobre un total de 34.

L’organització plantejava dos problemes, el primer sobre la viabilitat d’enviar els residus provinents de les centrals nuclears a l’espai, tot considerant dues possibilitats, enviar-los cap al Sol o posar-los en òrbita al cinturó d’asteroides. El segon consistia en desenvolupar un model capaç d’explicar la diferència de massa entre els dinosaures més grans i els mamífers més grans que han habitat la Terra. Els estudiants havien de resoldre un d’aquests dos problemes, tot enviant per correu electrònic la solució plantejada amb format d’article científic en un termini de 48 hores.

Una de les dues medalles d’or atorgades per a les millors solucions al primer problema ha estat per a l’equip format per Marc Fuster, David Masip i Marco Pedreiro; mentre que l’única medalla d’or del segon problema ha estat per a l’equip format per Daniel Salgado, Marc Rodà i Sergio Hilario Martínez. Els tres equips formats per Santiago Vallés, Roger Morales i Raúl Morral; Leonardo Gastón, Anicet Tubau i Bernat Molero; i per David Castells, Josep Castell i Marc Borràs han aconseguit tres medalles de plata per al primer problema.  

La competició, que se celebra des de fa 7 anys, està patrocinada per l’American Physical Society i per l’American Astronomical Society i està organitzada per representants del Wesleyan College (Georgia, EUA); la University of Central Florida (EUA); la University of Winnipeg (Canadà); el Georgia Institute of Technology (EUA); la University of Waterloo (Ontario, Canadà); la University of Alaska Fairbanks (EUA), i l’Utica College(EUA).♦

Imatge: Els estudiants de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona que han aconseguit medalles en la setena edició de The University Physics Competition.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere