Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Curs per a professors de secundària: Els virus, un món en contínua emergència

Notícia anterior
Notícia posterior

virus

El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) participa aquest any, per tercera vegada, al programa Professors i Ciència de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Hi ofereix el curs “Els virus, un món en contínua emergència”, amb continguts renovats respecte les edicions anteriors, sumant l’experiència i les demandes dels anys anteriors. El curs consta de 4 sessions presencials, amb recursos per als professors i la possibilitat de conèixer les instal·lacions i com es treballa en aquesta àrea a Vall d’Hebron en primera persona.

Descripció:

La majoria de les malalties infeccioses emergents són de naturalesa vírica. Un exemple és la malaltia causada pel virus de Zika, que ha ocupat portades als mitjans de comunicació, i moltes hores de conversa, durant els darrers mesos. Però entre la informació que ens arriba pels mitjans de comunicació i les grans pel·lícules sobre epidèmies… sabem realment què són aquestes malalties i com es transmeten?

En aquest curs els investigadors del VHIR, especialistes en virologia, introduiran els conceptes d’aquest món (virologia, virus d’ARN, virus d’Hepatitis…) utilitzant jocs, material cinematogràfic i material pràctic-didàctic proporcionat. Els professors tindran els coneixements i les eines proporcionades per traslladar a l’aula el coneixement sobre aquestes malalties virals.

  • Es parlarà sobre virus emergents com Zika, Chikungunya, Lassa Fever, Ebola entre altres. Conèixer el cicle biològic dels virus, el seu comportament, les rutes de transmissió i els nous mètodes d’estudi pot generar un coneixement útil al professorat de secundària per transmetre aquesta informació als estudiants. 
  • Els investigadors del VHIR oferiran una introducció als conceptes de virologia, als virus d’ARN, els virus d’Hepatitis fent especial esment als virus de l’Hepatitis B i C. S’explicarà el cicle vital, el perquè de les emergències i re-emergències d’aquests agents infecciosos, quines són les vies de transmissió, el risc d’infecció segons els hàbits, els nous mètodes d’estudi basats en la seqüenciació massiva per estudiar el virus i quin és l’estat de la recerca en aquesta malaltia. 

 

Objectius:

  • Proporcionar als professors les bases per entendre conceptes bàsics sobre els virus, que permetin una visió crítica davant la informació que apareix als mitjans de comunicació, a les xarxes socials i a Internet.
  • Estimular l’interès dels alumnes en la ciència, i en concret en la virologia, i donar eines per estimular el seu esperit crític sobre la informació que reben des dels medis de comunicació o via xarxes.♦

 

Web oficial del curs … CLICA AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere