Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Càtedra AITEX-UPV

Notícia anterior
Notícia posterior

aitex_int

La Universitat Politècnica de València signa amb l’Associació de Recerca de la Indústria Tèxtil un conveni per a identificar manques i millorar la competitivitat del sector

El rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, i el president de l’Associació de Recerca de la Indústria Tèxtil (AITEX), Rafael Pascual, han signat un conveni de col·laboració per a la creació de la càtedra AITEX-UPV.

La iniciativa, que té una vigència prorrogable d’un any, està adscrita a l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi (EPSA), i el seu director és Pablo Díaz, professor del Departament d’Enginyeria Tèxtil i Paperera.

Alt potencial de futur del sector tèxtil

La càtedra es centrarà en el desenvolupament d’un conjunt d’activitats que contribuïsquen al posicionament del sector tèxtil, visualitzant l’alt potencial de futur i les perspectives positives de la indústria, tant en l’àmbit universitari com en la societat en general.

Per açò, durant l’any es duran a terme diferents iniciatives que permeten motivar a l’alumnat de cara a aquest mercat laboral: llançament de reptes, premis a treballs de final de grau i de màster, visites a fàbriques, conferències, seminaris, tallers, pràctiques en empreses, participació en fires del sector tèxtil, etc.

Com a complement a tot açò, s’ha previst la realització de jornades de divulgació tècnica, la publicació de treballs sobre el sector, la participació en esdeveniments científics i tècnics, i l’organització d’exposicions i promoció d’activitats.

Identificació de manques i millora de la competitivitat de les empreses

En l’acte de signatura, Díaz, director de la càtedra, ha assenyalat que “volem identificar i millorar les manques o deficiències que presenta el sector. Sobretot, es tracta d’analitzar el potencial de la zona per a incrementar el seu atractiu des del punt de vista empresarial i industrial per a, a la llarga, millorar la competitivitat de les empreses. La iniciativa serà també fonamental per als nostres alumnes que, per mitjà de reptes i concursos presentats per les empreses del sector, estaran encaminats cap a una millor formació”.

Pascual: “Treballar al costat de la UPV ens permet situar-nos en l’avantguarda de la recerca i el coneixement”

Rafael Pascual, per la seua banda, ha assenyalat que “el talent de la universitat és necessari tant per a les empreses com para AITEX. Per açò, acudim al campus UPV d’Alcoi amb la idea d’estrènyer la col·laboració entre ambdues institucions. Treballar al costat d’una institució com la UPV ens permet situar-nos en l’avantguarda de la recerca i el coneixement. La UPV compta amb grans professionals i magnífics laboratoris relacionats amb la indústria tèxtil, en els quals pensem que nosaltres també podem tenir cabuda”.

Mora: “Els beneficis d’aquesta col·laboració repercutiran tant als nostres alumnes com a la societat en general”

Finalment, Francisco Mora, rector de la UPV, ha comentat que “el que signem no és una càtedra a l’ús, és una col·laboració més àmplia i completa a través de la qual AITEX estreta més encara els llaços que manté amb el campus (que es concreten en el Màster Universitari en Enginyeria Tèxtil i els treballs de finalització de grau). AITEX està fent molt per la comarca i la indústria. Els beneficis d’aquesta col·laboració repercutiran tant en els nostres alumnes com en la societat en general”.

L’acte de presentació ha comptat amb l’assistència, entre uns altres, de Vicente Blanes, director d’AITEX, José Millet, director delegat d’Emprendimiento i Ocupació de la UPV, i Juan Ignacio Torregrosa, director de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi.

53 càtedres i aules d’empresa UPV

Amb aquesta, són ja 53 les càtedres i aules d’empresa que la UPV té vigents en l’actualitat. Gràcies a elles, es generen interessants iniciatives per a la comunitat universitària que, a més, aporten valor afegit al currículum dels estudiants de la UPV.

AITEX, una associació privada sense ànim de lucre

AITEX és una associació de caràcter privat sense ànim de lucre, integrada per empreses tèxtils i afins, que el seu objectiu principal és millorar la competitivitat del sector. Pertany a la Federació Espanyola d’Entitats d’Innovació i Tecnologia (FEDIT), a la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT) i a nombroses entitats nacionals i internacionals.

No en va, compta amb oficines a Atlanta (EUA), Bogotà (Colòmbia), Dhaka (Bangladesh), Lahore (Pakistan), Nova Delhi (Índia), Kaunas (Lituània), Sao Paulo (Brasil) i Xangai (Xina).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere