Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Presentació projecte Dibuixant el Gènere / Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)

Notícia anterior
Notícia posterior

2-rag-dolls

El proper dimecres 25 de gener es farà la presentació de les animacions de Dibuixant el gènere. Serà a les 19h a l’Escola Patronat Domènech (c. Gràcia 7, Barcelona). 

El projecte es va iniciar amb la publicació del llibre il·lustrat Dibuixant el gènere, en català i en castellà, escrit per Gerard Coll-Planas i il·lustrat per Maria Vidal. El llibre té com a objectiu donar a conèixer a un públic ampli aportacions dels estudis de gènere. Tot i que el llibre va destinat a tots els públics, ha estat molt utilitzat en contextos educatius. Per això, ens vam plantejar que calia fer un pas més per tal de fer més accessible i divulgatiu aquest material. Per això ens fa molta il·lusió presentar-vos aquesta nova passa del projecte, que consisteix en un web que recull quatre animacions. Els vídeos tracten sobre: 

La diferència entre sexe i gènere 

L’origen biològic o cultural del gènere 

Les diferències i desigualtats entre dones i homes 

Les exclusions de persones intersex, trans, lesbianes, bisexuals i gais

A més, van acompanyats d’una guia pedagògica i, en el cas de la versió anglesa, el llibre es pot descarregar gratuïtament.    

El projecte també està disponible en castellà i en anglès i ha comptat amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y Tecnología/FECYT-MINECO.

Gerard Coll, l’investigador principal del projecte, és membre del Grup de Recerca Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació (GETLIHC) i director del Centre Interdisciplinari d’Estudis de Gènere de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere