Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Barcelona Industry 4.0 Week

Notícia anterior
Notícia posterior

descarga

La Fira convertirà Barcelona en capital de la innovació industrial la propera tardor

Fira de Barcelona es convertirà en una de les més grans plataformes firals mundials per a la indústria, tant en l’àmbit comercial com del coneixement, amb la Barcelona Industry 4.0 Week, un esdeveniment que reunirà simultàniament al recinte de Gran Via els salons Expoquimia, Eurosurfas, Equiplast, In(3D)ustry From Needs to Solutions, IOT Solutions World Congress, els congressos World Congress of Chemical Engineering i World Chemical Summit, i el certamen Smart Chemistry, Smart Future.

Aquests esdeveniments atrauran un miler d’empreses, uns 850 speakers internacionals i més de 50.000 professionals per mostrar l’oferta més transversal i innovadora de tota la cadena productiva des de la matèria primera, plàstica i química, passant per la producció massiva o personalitzada, fins a arribar a l’automatització de processos mitjançant l’última tecnologia. Organitzats per Fira de Barcelona, la seva celebració simultània de l’1 al 6 d’octubre convertirà Barcelona en capital internacional de la indústria 4.0, oferint als professionals de tots aquests sectors la possibilitat d’augmentar els seus contactes i oportunitats de negoci en aprofitar les sinergies existents.

El director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué, afirma que “en línia amb la nostra estratègia a Fira de Barcelona hem apostat per reunir els nostres grans esdeveniments industrials per ajudar a promoure la innovació en els processos productius i donar suport a les empreses en la seva transició tecnològica cap a una producció més eficient, sostenible i competitiva. Amb el que creiem que serà el gran esdeveniment industrial de l’any focalitzat en l’última tecnologia, volem contribuir a posar Barcelona en el focus mundial de la indústria 4.0”.

La indústria més avançada

Així, la transformació industrial utilitzant les noves tecnologies, l’anomenada Quarta Revolució Industrial, serà el denominador comú d’una sèrie d’esdeveniments firals que presenten materials intel·ligents, la seva transformació, la seva aplicació industrial en solucions i la seva connectivitat intel·ligent.

D’aquesta manera, la 18ena edició d’Expoquimia donarà a conèixer del 2 al 6 d’octubre les últimes novetats del sector químic en l’esdeveniment firal més gran de la indústria química espanyola i del sud d’Europa. En el marc d’aquest saló es desenvoluparà, de l’1 al 5 d’octubre, el desè Congrés Mundial d’Enginyeria Química (10th WCCE, per les sigles en anglès) que, organitzat per la Federació Europea d’Enginyeria Química, reunirà més de 3.000 enginyers químics de tot el món en un esdeveniment que, per primera vegada, tindrà lloc a Espanya. Així mateix se celebrarà una nova edició del projecte corporatiu Smart Chemistry, Smart Future que, liderat per la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE), comptarà amb la presència de les principals companyies i organitzacions de la indústria química espanyola.

Paral·lelament, tindrà lloc la primera edició del World Chemical Summit, un fòrum de debat de referència per a la indústria química aplicada on es discutiran solucions pioneres per sis grans reptes de futur com l’alimentació, energia, salut, aigua i aire, societat digital i indústria.

També se celebraran la 18ena edició d’Equiplast, la trobada internacional del plàstic i el cautxú, que reuneix les principals companyies d’aquest sector, i la 26ena edició d’Eurosurfas, la trobada internacional del tractament de superfícies. Aquests tres salons i els seus respectius congressos atrauran més de 714 empreses del sector i 590 speakers de prestigi internacional.

La segona edició d’In(3D)ustry From Needs to Solutions se celebrarà del 3 al 5 d’octubre, amb la qual cosa canvia de dates respecte a la primera edició que va tenir lloc al juny de l’any passat. Després de la bona acollida de la seva primera convocatòria, amb més de 40 expositors i 102 speakers, el certamen comptarà amb una extensa mostra representativa de l’ecosistema de la fabricació additiva i avançada amb la participació dels principals fabricants d’aquest tipus de maquinària així com empreses usuàries de diversos sectors Industrials.

Igualment, del 3 al 5 d’octubre, tindrà lloc l’IoT Solutions World Congress, un esdeveniment que, amb només dues edicions, ja s’ha convertit en un referent del sector, amb més de 200 expositors i 200 speakers internacionals, i que tornarà a aplegar la propera tardor als majors experts mundials de l’internet industrial, així com a les empreses que estan marcant el pas en el desenvolupament de l’IoT a nivell mundial, una tecnologia que incrementa la producció, automatitza els processos i modifica el model de negoci de multitud de sectors industrials.

D’aquesta manera, Barcelona Industry 4.0 Week mostrarà propostes per a un ampli ventall d’indústries cobrint així tota la cadena de valor productiva, presentant les millors solucions i les últimes innovacions que s’aniran integrant en el dia a dia de les companyies. L’esdeveniment compta amb el suport de les principals associacions sectorials i empreses líders i de les Administracions Públiques.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere