Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les proves PISA del 2018 inclouran preguntes de cultura general, habilitats comunicatives i benestar

Notícia anterior
Notícia posterior

pisa

L’examen tindrà una avaluació adaptativa, és a dir, augmentarà de dificultat en funció de les respostes dels alumnes

La propera edició de les proves PISA, que es farà el 2018, inclourà preguntes sobre coneixements globals, és a dir, cultura general de temes com ara medi ambient, i també plantejarà resolució de conflictes entre estudiants per comprovar les seves habilitats comunicatives en un entorn diferent a l’habitual. Són algunes de les novetats que l’analista de PISA de l’OCDE, Alfonso Echazarra, ha presentat a Barcelona. També canviarà el sistema d’avaluació, que serà adaptatiu. És a dir, el test, fet per ordinador, modificarà les dificultats en funció de les respostes correctes o incorrectes que s’hagin donat, de manera que es podrà avaluar millor l’alumnat brillant i el que té pitjors resultats.

Les proves PISA del 2018 volen avaluar les ”competències globals” un àmbit que des de l’OCDE s’està treballant al voltant de preguntes sobre cultural general d’entorns diferents de l’origen, valors i habilitats comunicatives. Per incorporar un canvi així, ha explicat Alfonso Echazarra, analista de PISA i l’OCDE, cal que els països que hi participin es posin d’acord i que siguin aspectes mesurables a través d’un test. Per això, la prova tractarà coneixements de la realitat global, com podria ser medi ambient, i comunicació intercultural i de grups diferents, que permeti resoldre als alumnes, situacions amb conflicte potencial per la diversitat cultural. Aquest seria el bloc equivalent a la resolució col·laborativa de problemes que es va avaluar en els exàmens del 2015, mentre que les ciències, la matèria que es va voler ressaltar l’edició passada d’aquest estudi, serà substituïda per la comprensió lectora. Per a les properes proves també s’incorporaran més preguntes sobre el benestar dels alumnes, per completar els diagnòstics que s’havien fet en l’edició passada en matèria de buylling i satisfacció. Així, es preveu preguntar sobre satisfacció, felicitat, problemes amb docents, relacions personals o activitat física per donar ”un marc molt més complet” de situació emocional.

Avaluació adaptativa

Una novetat important per la propera edició de les proves PISA en serà l’avaluació adaptativa dels exàmens, és a dir, que les preguntes aniran variant en funció de les respostes, correctes o no. Per tant, deixarà de ser una prova fixa i s’adaptaran les respostes a cada alumne. Echazarra ha destacat que d’aquesta manera es permet mesurar millor les capacitats dels alumnes que habitualment queden en els extrems, és a dir, en les capacitats dels alumnes brillants i els que queden a la part baixa de la classificació. A més, també obre la port a influir en la participació de països que no tenen bons resultats i confia en què estats com Panamà, Cambodja, Paraguay, Guatemala o Equador.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere