Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València inicia el tràmit per a la creació de l’Institut Interuniversitari López Piñero

Notícia anterior
Notícia posterior

UV PalauCerveroweb

El Consell de Govern de la Universitat de València ha iniciat aquest dilluns el tràmit per a la creació de l’Institut Interuniversitari López Piñero, un centre que compartirà amb les universitats d’Alacant, Miguel Hernández i Jaume I. L’institut naix amb molts dels investigadors i línies de treball de l’anterior ens, que s’ha hagut de reorientar després de l’eixida del CSIC.

La vicerectora d’Investigació i Política Científica, Pilar Campins, ha destacat la importància científica de l’institut, que ha obtingut la millor qualificació per part de l’organisme d’avaluació.

El Consell de Govern va decidir en 2014 impulsar la creació de l’institut, dissenyat a partir d’un “capital humà, intel·lectual, bibliogràfic i material atresorat pel conjunt de departaments i grups de recerca que el conformen i, en particular, a partir del procedent de l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (IHMC),centre mixt de la Universitat de València i el CSIC entre 1985 i 2014, que va ser el referent i element articulador, i que va funcionar de manera continuada durant les últimes tres dècades, fins a la retirada del CSIC”.

El futur institut tindrà la seua seu principal al Palau Cerveró, un edifici històric situat en el centre de la ciutat de València, rehabilitat per la Universitat amb fons europeus. El Palau de Cerveró és seu de la Biblioteca Vicente Peset, integrada en la Biblioteca de Ciències de la Salut de la Universitat de València com a fons bibliogràfic, hemerogràfic i documental especialitzat en història de la medicina i de la ciència.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere