Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Barcelona acull una conferència internacional per impulsar l’economia blava sostenible al Mediterrani occidental

Notícia anterior
Notícia posterior

253007_4601280989034_1437649542_n

La Unió per la Mediterrània i la Comissió Europea organitzen una trobada amb la participació de representants d’una desena de països de l’arc mediterrani, organitzacions internacionals, acadèmics i experts  

Més de 200 participants i una setantena de ponents de països del Mediterrani occidental (Algèria, Espanya, França, Itàlia, Líbia, Malta, el Marroc, Mauritània, Portugal i Tunísia) es reuniran aquest dijous a Barcelona per debatre cóm es pot impulsar el creixement sostenible del sector marítim. La trobada, organitzada per la Secretaria General de la Unió per la Mediterrània (UpM) i la Comissió Europea, compta amb la participació de representants governamentals, acadèmics i experts en ‘economia blava’.

La conferència abordarà la necessitat de promoure un creixement sostenible que permeti crear llocs de treballs i impulsar les inversions en les àrees d’activitat lligades al Mediterrani, com ara el transport i els sistemes portuaris, la pesca i els recursos marins i les energies renovables.

Economia blava

Els mars i els oceans són una peça clau del desenvolupament econòmic i tenen un gran potencial per a la innovació i el creixement. Per això, la Comissió Europea ha adoptat una estratègia a llarg termini per donar suport al creixement sostenible en el sector marítim.

L’economia blava –economia sostenible relacionada amb el sector marítim- representa al voltant de 5,4 milions de llocs de feina a la UE i genera un PIB de prop de 500 mil milions d’euros l’any.♦

PROGRAMA … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere