Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Gairebé 300 joves participen aquest dissabte a la UAB en el torneig de robòtica de la FIRST LEGO League

Notícia anterior
Notícia posterior

FIRST LEGO League 2016

L’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona organitza, aquest dissabte 4 de febrer, un dels tornejos classificatoris FIRST LEGO League (FLL). Un total de 294 estudiants de secundària organitzats en 32 equips dissenyaran i programaran els seus robots per afrontar reptes relacionats amb la millora de la vida dels animals.

 

La jornada se celebrarà a l’Escola d’Enginyeria de la UAB al llarg de tot el dia del dissabte 4 de febrer i hi participaran 294 joves organitzats en 32 equips d’entre 3 i 10 estudiants de 10 a 16 anys, que hauran de resoldre diferents desafiaments amb els seus robots LEGO. Els equips procedeixen de Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Terrassa, Montcada i Reixac, Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Rubí, Badalona, Manresa, Castellbell i el Vilar, Cornellà, El Masnou i L’Hospitalet del Llobregat.

Els participants en el torneig dissenyaran, construiran i programaran robots utilitzant la tecnologia LEGO® MINDSTORMS®. La intenció és que els joves investiguin i resolguin desafiaments científics actuals, apliquin conceptes matemàtics i científics en la vida real, desenvolupin habilitats i competències com el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació, participin i es diverteixin en el torneig.

El torneig es dividirà en dos torns, de matí i de tarda. A les 10h i a les 15.45h, respectivament, tindrà lloc la cerimònia d’inauguració del torneig a cadascun dels torns, per donar pas a la presentació de projectes de recerca dels estudiants.

El moment més esperat de la jornada serà la competició de robots, on els diferents equips, distribuïts en quatre grans taules, posen en pràctica els seus projectes i els robots han de desenvolupar diferents tasques relacionades amb els objectius del torneig. En el torn de matí la competició tindrà lloc a partir de les 10.30h, mentre que en el torn de tarda serà a partir de les 16.15h.

A les 14h en el torn de matí, i a les 19.30h en el torn de tarda es farà l’entrega de premis als equips guanyadors en sengles cerimònies de cloenda a l’auditori de la Facultat de Lletres.

L’activitat de la UAB està organitzada per l’Escola d’Enginyeria de la UAB i es podrà seguir en directe per www.uab.tv. Els Premis al Guanyador dels Tornejos Classificatoris FLL donaran accés a la Gran Final FLL Espanya que se celebrarà el dia 18 de març a Logroño, La Rioja.

 Torneig internacional

El torneig internacional FIRST LEGO League (FLL) té l’objectiu de despertar l’interès dels joves per la ciència i la tecnologia. Els pilars del programa són els valors que emfatitzen l’aprenentatge dels altres companys, la cooperació i la contribució a la societat. El repte d’enguany és en relació a la millora de la vida dels animals.

El 1989 Dean Kamen, inventor i emprenedor, va fundar FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), una fundació sense ànim de lucre amb la missió d’inspirar als joves l’interès per la ciència i la tecnologia a través de programes innovadors. El 1998 FIRST i LEGO Group van unir les seves forces per crear la FIRST LEGO League. Des de 2006 la lliga està organitzada a Espanya per la Fundació Scientia, una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la promoció de les vocacions científiques i tecnològiques per mitjà dels valors de la innovació, la creativitat, el treball en equip i la resolució de problemes .

 

Programa de la jornada … CLICAR AQUÍ

Imatge del torneig de 2016. Autor: Jordi Pareto

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere