Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Eleccions del 28 al 31 de març al Claustre Universitari de la UPC, per primer cop íntegrament electròniques

Notícia anterior
Notícia posterior

upc

El passat 1 de febrer es va iniciar el procés electoral per escollir els representants del PDI, del PAS i de l’estudiantat al Claustre Universitari de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Un procés que culminarà el dia 5 d’abril, amb la proclamació definitiva dels resultats electorals. Les votacions s’efectuaran, per primer cop, íntegrament per urna electrònica, entre les 10 h del 28 de març i les 9.59 h del 31 de març.

El rector, Enric Fossas, va aprovar el dia 31 de gener la convocatòria d’eleccions per renovar els membres electes del Claustre Universitari de la UPC, el màxim òrgan de representació i d’expressió de la comunitat universitària, format per 303 membres, (nats i electius), que es renoven cada quatre anys.

En el procés electoral que s’inicia ara, s’escolliran els representants del personal docent i investigador permanent doctor (PDI-A) per circumscripcions d’universitat i d’unitats acadèmiques, i els representants de l’estudiantat de grau i màster (EGM) per circumscripció de centre docent. Els representants del la resta de personal docent i investigador (PDI-B) i personal d’administració i serveis (PAS) s’escolliran per circumscripció d’universitat.

La resta dels claustrals nats són el rector, el secretari general, la gerent, els vicerectors i les vicerectores; els degans i les deganes, i directors i directores de centres docents, els directors i directores del departaments i instituts universitaris de recerca, de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) i de l’Escola de Doctorat.

Cens i mesa electoral

D’acord amb el calendari aprovat, el cens provisional d’electors i electores es publicarà el 13 de febrer. El 14 de febrer, s’obre el primer període de reclamacions, que es tanca el 17 del mateix mes, a les 13 h.
El cens definitiu d’electores i electors es proclamarà el 22 de febrer. El mateix dia, el rector aprovarà la relació definitiva de les circumscripcions electorals i es realitzarà el sorteig dels membres de la mesa electoral.

Candidatures i campanya electoral

El període per presentar candidatures s’inicia el 23 de febrer i finalitza l’1 de març, a les 13 h. La proclamació provisional d’aquestes candidatures tindrà lloc el 3 de març. El 6 de març s’iniciarà el període d’impugnacions contra aquestes candidatures, que finalitza el 8 de març.

La proclamació definitiva de les candidatures es farà pública el 10 de març, i la campanya electoral s’iniciarà el 14 de març i finalitzarà el 27 de març

Votacions i resultats definitius

Les votacions es podran realitzar, durant 72 hores, concretament a partir de les 10 h del dia 28 de març i fins a les 9.59 h del 31 de març a la Seu Electoral Electrònica.

Un cop acabades les votacions s’iniciarà l’escrutini, a la Sala de Juntes de l’edifici Rectorat. El mateix dia 31 de març es publicarà la proclamació provisional dels candidats i candidates electes. Les impugnacions al respecte es podran presentar els dies 3 i 4 de d’abril i els resultats definitius es proclamaran el 5 d’abril

Procediment de votació electrònica

El procediment de votació en urna electrònica consisteix a emetre un vot des de qualsevol ordinador connectat a Internet fins a una urna digital ubicada en un recinte protegit. Segons la normativa de votació en urna electrònica, aprovada pel Claustre Universitari del 20 de desembre passat, es garanteix que el sufragi és universal, lliure, igual, directe i secret.

El sistema d’identificació i autenticació dels electors amb dret a vot serà mitjançant els certificats electrònics reconeguts admesos en el procés. Es podrà exercir el dret a vot identificant-se amb el nom d’usuari i contrasenya de la intranet UPC.

En la pantalla de votació l’elector o l’electora trobarà el nombre màxim de candidats o candidates que es poden votar, la relació de les candidatures proclamades, així com l’opció de votar en blanc. En el cas que l’elector o l’electora hagi de votar en més d’una circumscripció, trobarà indicat en quina elecció està exercint el vot.

Una vegada confirmat el vot, aquest s’encripta i s’emmagatzema a l’urna digital. Es donarà opció a imprimir o desar un rebut de vot amb un codi de control, que permetrà comprovar que el vot ha estat emès i emprat en l’escrutini.

D’acord amb la normativa, el secretari general vetllarà per la fiabilitat i seguretat del sistema, que, en qualsevol cas, podrà ser auditat per tercers. Així mateix, es prendran mesures per evitar el frau o intervencions desautoritzades que puguin afectar al sistema durant el procés de votació.

Per primer cop el procediment d’urna electrònica en unes eleccions a representants al Claustre Universitari es fa extensiu a tots els col·lectius de la comunitat universitària.

Les primeres votacions electròniques vinculants a la UPC (així com a una universitat catalana) es van realitzar, per a una part del cens, en les eleccions del Claustre Universitari.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere