Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les institucions europees a Barcelona organitzen el 10è Concurs d’articles sobre la Unió Europea

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ConcursArticles2017

Enguany el tema del concurs serà el 30è aniversari del programa Erasmus

El certamen s’adreça a estudiants universitaris o recent graduats. Els autors dels textos guanyadors participaran en un viatge de periodistes a Brussel·les

 

La Representació de la Comissió Europea i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona han convocat avui la 10a edició del Concurs d’articles sobre la Unió Europea, un certamen que s’adreça a estudiants universitaris i joves llicenciats de fins a 30 anys i que s’organitza en col·laboració amb l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i el diari El Punt-Avui. Els participants hauran de presentar un article sobre el programa Erasmus de la Unió Europea que enguany celebra el seu 30è aniversari.

El concurs té l’objectiu de reforçar l’interès i el coneixement dels futurs professionals de la informació en el procés de construcció europea i les polítiques i institucions comunitàries. El premi és la participació en un seminari de periodistes a Brussel·les, un viatge que ofereix als guanyadors l’oportunitat d’acostar-se al dia a dia de les institucions. Hi poden participar joves de fins a 30 anys que estiguin estudiant en una universitat de la UE o que s’hagin llicenciat recentment.

Enguany els participants han d’escriure un article sobre el programa Erasmus en qualsevol de les dues categories proposades: opinió i informació. Poden presentar-se textos en català, castellà, anglès i francès; i en qualsevol gènere periodístic (notícia, reportatge, entrevista, crònica…).

Els treballs es podran presentar fins el 19 de març del 2017 i seran valorats per un jurat format per membres de la Representació de la Comissió i el Parlament Europeu a Barcelona i periodistes especialitzats en temes comunitaris. S’atorgarà un premi per a cadascuna de les dues categories: informació i opinió.

El Concurs d’Articles sobre la Unió Europea es va organitzar per primer cop el 2007 i des de llavors ofereix als estudiants l’oportunitat de conèixer a fons les institucions de la UE i de convertir-se, per un dies, en corresponsals a Brussel·les. Des de la primera edició una vintena de joves ja han participat en visites de periodistes a la capital comunitària. Aquestes visites permeten conèixer de primera mà el dia a dia de les institucions i accedir a trobades amb membres de la Comissió, eurodiputats i d’altres representants de la UE.♦

 Bases del concurs … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere