Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Cristina Russo, directora de Cooperació Internacional de la Comissió Europea, visita la Universitat Autònoma de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

20161007-cristina-russo

Aquest 14 de febrer, a la sala d’actes del rectorat, la directora de Cooperació Internacional de la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea presentarà els objectius de la CE en aquest àmbit.

La directora de Cooperació Internacional de la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea, Cristina Russo, presentarà els objectius de la CE en aquest àmbit el proper 14 de febrer, a les 9h, a la sala d’actes del rectorat. Russo visita la UAB en col·labroació amb la Union for the Mediterranean, amb seu a Barcelona, i en el marc de la coordinació del projecte 5TOI_4EWAS per part de la UAB.

Russo impartirà la conferència “European International Cooperation, Open to the World”, a la sala d’actes del Rectorat, en un acte que començarà a partir de les 9h, amb la participació del vicerector de relacions internacionals Màrius Martínez; l’Adjunta de la Secretaria General de Union for the Mediterranean, Delphine Borione;  Anna Simó, Gerent de Cooperació Tecnológica Local i Internacional, d’ACCIO, Department d’Indústria de la Generalitat de Catalunya; Francesc Subirada, director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya; i Clara Eugenia García García, directora general de Política d’R+D+I del MINECO. Després de la conferència hi haurà un debat obert amb els assistents a l’acte.

Maria Cristina Russo, llicenciada en Ciències Polítiques a la Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli de Roma, és directora de Cooperació Internacional a la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea des de juliol de 2013. És responsable de promoure la recerca i la innovació amb la cooperació internacional entre els socis per tal de reforçar l’excel·lència científica i l’atractiu de la UE i fomentar la seva competitivitat industrial; abordar els reptes socials globals; i donar suport a les polítiques externes de la UE, tot incloent el comerç, el desenvolupament i el creixement.

El projecte Quintuple Helix Approach to Targeted Open Innovation in Energy, Water and Agriculture in the South Mediterranean Neighborhood(5TOI_EWAS) coordinat pel professor del Departament de Química de la UAB Manuel Valiente, contribuirà a construir ponts entre la innovació i la tecnologia, així com a obrir nous mercats en els sectors de l’alimentació, l’energia i la gestió de l’aigua. Els principals objectius són millorar les interrelacions entre alimentació, energia i gestió de l’aigua, per mitjà d’un ecosistema equilibrat i orientat a la innovació als països de la Mediterrània; concentrar els esforços i l’interés dels innovadors mitjançant un pla d’acció conjunt que serveixi d’eina científica i diplomàtica eficaç per donar suport a una política de diàleg bilateral entre recerca i innovació; i contribuir a millorar l’accés dels investigadors de l’àrea del sud de la Mediterrània a l’excel·lència científica mitjançant activitats que generin capacitats. Es pretén, per a tal fi, fer accessibles les grans infraestructures científiques i els laboratoris rellevants mitjançant el desenvolupament d’activitats de recerca i d’emprenedoria arreu de tota l’àrea del sud de la Mediterrània per tal d’incrementar la seva participació a la zona de recerca europea. En el projecte, liderat des de la UAB, hi participen un total de 24 institucions d’Itàlia, Bèlgica, Alemanya, el Regne Unit, França, Àustria, el Líban, Palestina, Tunísia, Algèria, Macau, Egipte, Turquia, Jordània i Líbia.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere