Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Mannequin challenge a la Facultat de Biologia UB per lluitar contra el canvi climàtic

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

canviclimatic

Coneixes els principals acords de la Cimera sobre Canvi Climàtic (COP21)? Què podria passar el 2050 amb les temperatures a Catalunya? Si no s’actua a temps, fins a quin punt podrien pujar les temperatures a tot el planeta? Quin és el pitjor escenari climàtic que perfilen els científics per al futur? Potenciar més la consciència social i promoure el debat davant el gran repte ambiental del canvi climàtic és l’objectiu de les propostes que ha programat per a tot tipus de públic el grup EcoClima UB el dilluns 20 de febrer, a partir de les 11 hores, a l’Aula Magna de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (Avda. Diagonal, 645).

Com afectarà el canvi climàtic a Catalunya?

Temperatures cada cop més extremes, onades de calor, índex més baix de precipitacions i canvis en el litoral per la pujada del nivell del mar són alguns dels fenòmens descrits pel Tercer informe sobre el canvi climàtic a Catalunya (TICCC), que presentarà a l’Aula Magna (11 hores) el professor de la UAB David Saurí, membre de la comissió que ha elaborat aquesta publicació de referència. L’acte estarà presidit per Gustavo Llorente, degà de la Facultat de Biologia, i Narcís Prat, catedràtic del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals i cap del Grup de Recerca Freshwater Ecology and Management (FEM) de la Universitat de Barcelona.  

El TICCC és un recull exhaustiu de la recerca científica sobre canvi climàtic que s’ha fet a Catalunya, i ha estat coordinat el catedràtic Javier Martín Vide, director de l’Institut de Recerca de l’Aigua de la Universitat de Barcelona. Elaborat per 140 autors i quaranta revisors procedents de les principals universitats i centres de recerca del país, descriu les evidències principals del canvi climàtic a Catalunya i formula recomanacions estratègiques per reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i adaptar els sistemes naturals i humans als efectes del canvi climàtic.

Mannequin challenge en contra del canvi climàtic 

Tot el públic de l’Aula Magna també està convidat a participar en el mannequin challenge contra el canvi climàtic que tindrà lloc a partir de les 13 hores. Per això, caldrà portar jerseis de diferents colors (blanc, verd clar, blau cel, blau marí, verd fosc, groc o vermell) per simular un gradient de temperatura. Amb aquesta intervenció, plena de colorit i carregada de simbolisme, la Facultat de Biologia vol sumar-se a les accions de mobilització social per lluitar contra el canvi climàtic a escala planetària. Per poder-hi participar, cal contactar amb EcoClima UB a través del portal web, l’esdeveniment creat a Facebook o mitjançant l’adreça electrònica ecoclima@googlegroups.com.

EcoClima UB: idees, accions i sensibilització social

El programa d’activitats és una iniciativa d’EcoClima UB, un grup creat per estudiants i professors del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona per donar a conèixer la problemàtica mediambiental generada pel canvi climàtic. Els membres d’EcoClima UB promouen diverses activitats per difondre els acords i les directrius d’acció marcades pel COP21 —un referent mundial en la lluita contra el canvi climàtic que va tenir lloc a París el 2015—, i més en general, per conscienciar la ciutadania dels canvis socials que caldrà impulsar per fer front a aquest repte ambiental. 

Les activitats d’EcoClima UB continuaran el proper mes de maig, amb noves propostes d’activitats obertes al públic més interessat en la problemàtica mediambiental del planeta.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere