Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Unitat de Mama de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova aconsegueix l’acreditació de la “Senologyc International Society”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cancer-de-seno

Esdevé d’aquesta manera la primera de l’estat espanyol en aconseguir la certificació com a unitat d’excel·lència

La Unitat de Mama de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha esdevingut la primera de l’estat espanyol en aconseguir la certificació com a unitat d’excel·lència, després de passar l’auditoria de la “Senologyc International Society “ (SIS), que és una societat d’àmbit mundial que agrupa 45 societats de diversos països dels cinc continents. Ser considerada una unitat d’excel·lència implica complir uns estàndards de qualitat molt exigents, l’objectiu dels quals és vetllar per la seguretat i la qualitat en el diagnòstic i tractament de les pacients amb càncer de mama. A la vegada, la Unitat de Mama de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova és també la primera Unitat a obtenir la doble acreditació per la Societat Espanyola de Sinologia i Patologia Mamària (SESPM) i la SIS.

La Unitat de Mama de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova està integrada per un comitè interdisciplinari que agrupa quinze especialistes experts en els processos de diagnòstic i tractament del càncer de mama (professionals de radiologia, patologia, cirurgia, oncologia, radioteràpia i medicina nuclear), que avaluen conjuntament cada cas de càncer. Això permet prendre decisions consensuades i personalitzar els tractaments. Aquest enfocament genera més confiança en les pacients i incrementa també la seguretat en els tractaments. Des del punt de vista de la investigació és important destacar que la Unitat de Mama participa en assaigs clínics nacionals i internacionals en què es comprova l’eficàcia de nous medicaments amb la intenció de millorar els resultats i augmentar l’esperança de curació de les dones amb càncer de mama. Des de l’any 2000 s’ofereix a les pacients suport psicològic des del mateix moment del diagnòstic, així com també la possibilitat de reconstruir la mama de forma immediata en l’acte operatori mateix en què es realitza la mastectomia. L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova és el centre de referència per a tots els casos amb patologia mamària complexa i càncer de mama de la Regió Sanitària de Lleida. Això fa que tots els especialistes implicats tinguin una gran experiència, tant en els processos de diagnòstic com en els de tractament.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere