Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat Pompeu Fabra participa en el primer Youth Mobile Festival de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

055-UPF-ETIC-Música-Tecnología-e-Inteligencia-Artificial-R

Realitat augmentada, visualització d’embrions de pollet i una xerrada sobre neurociències i música són algunes de les activitats que ofereix la UPF al festival.

En el marc del Mobile World Congress, la companyia GSMA celebra per primera vegada el Youth Mobile Festival Barcelona (YoMo Barcelona), un festival dirigit a inspirar els nens i joves i ajudar-los a conèixer millor les carreres professionals dels sectors STEAM – Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Disseny / Art i Matemàtiques. El YoMo, que se celebrarà del 27 de febrer al 2 de març al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, preveu l’assistència de més de 20.000 nens entre 10 i 16 anys i acollirà més de 100 col·laboradors dels sectors STEAM, entre els quals es troba la Universitat Pompeu Fabra.

Durant els quatre dies del festival, el Laboratori de Neurofarmacologia de la UPF oferirà un estand interactiu en el que mitjançant observacions al microscopi de mostres reals de cervell i un taller de tincions neuronals, els participants podran veure com afecten les drogues al cervell i aprendre com es desenvolupa la recerca en neurologia.

També hi haurà lloc els quatre dies per a EspaiStory, una innovadora solució de realitat augmentada que utilitza tecnologies mòbils i projectors portàtils per combinar el món físic i el virtual. El grup de Tecnologies dels Mitjans Cognitius (CMTech) de la UPF organitza aquesta activitat al costat del Centre de Visió per Computador de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El dilluns, l’expert en neurociències Fernando Giráldez, cap del Grup de Recerca en Desenvolupament del Oïda de la UPF, pronunciarà la xerrada “Desvetllant els misteris de la música al cervell”, que anirà acompanyada de demostracions audiovisuals per exemplificar com el cervell processa el so i genera l’atracció a la música.

A més, el dilluns la Unitat de Coordinació Acadèmica d’Enginyeries i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (ETIC) presentarà mitjançant l’activitat “Música, Tecnologia i Intel·ligència Artificial” el projecte TELMI, dirigit a demostrar com poden les noves tecnologies ajudar a aprendre a tocar nous instruments.

Rafael Maldonado, expert en addiccions i catedràtic de Farmacologia a la UPF, participarà dijous al festival amb la seva xerrada “Parlem de drogues”, on explicarà què és la malaltia de l’addicció i quins són els efectes de les substàncies d’abús en el sistema nerviós.

Finalment, el Grup de Recerca en Biologia del Desenvolupament participarà a l’estand interactiu BioJúnior i mostrarà el desenvolupament embrionari dels animals mitjançant la visualització d’embrions de pollet i de peix zebra in vivo.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere