Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les universitats públiques valencianes tripliquen la dotació de beques pròpies per a estudiants de grau

Notícia anterior
Notícia posterior

caja_6-becas

Les universitats públiques valencianes van triplicar el seu esforç inversor en beques per a la formació dels seus estudiants de grau en el curs 2014/2015 (últimes dades disponibles). En concret, les ajudes econòmiques que concedeixen les pròpies universitats, és a dir, les que no procedeixen del Ministeri d’Educació, la Conselleria o la Unió Europea, van aconseguir els 19,1 milions d’euros, enfront dels 6,2 milions del pressupost del curs anterior.

 

D’aquesta forma, les beques de les universitats públiques valencianes van passar a representar el 15% de les beques totals concedides a alumnes de grau, mentre que en el període anterior solament suposaven un 5,6% de les mateixes.

Aquestes xifres estan disponibles en la plataforma SIUVP (Sistema d’Informació de les Universitats Valencianes Públiques), que acaba de publicar en la seua pàgina web l’última actualització de dades.

En el present curs acadèmic, la Universitat de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Universitat Politècnica de València sumen 129.140 estudiants matriculats. D’ells, el 80% són alumnes de grau, un 12% estan estudiant un màster i el 8% restant són alumnes de doctorat.

L’oferta formativa de les cinc universitats públiques valencianes s’ha ampliat aquest curs 2016/2017 amb posada en marxa de 38 nous màsters. En total, l’alumnat ha pogut escollir entre 367 màsters diferents, un 11% més que l’any anterior. Enfront d’aquest increment, el nombre de graus oferts es manté en 198 titulacions.

També destaca en la infografia inicial de la web SIUVP el creixement dels treballs científics elaborats per les universitats. Les tesis doctorals s’han duplicat, fins a aconseguir les 2.467. A més, l’any 2015, últim disponible, es van generar 7.154 articles científics, un 6,5% més que l’exercici anterior.

Al costat de la foto inicial amb les dades més recents, SIUVP ha actualitzat part dels 60 indicadors que ofereix, amb les dades referides al curs 2014/2015. En concret, aquesta revisió inclou, a més de la informació sobre les beques ja comentada, noves xifres en les seccions: Internacionalització, Recerca i transferència, Recursos humans i Dades econòmiques.

SIUVP permet consultar les dades d’un curs acadèmic concret, així com extraure l’evolució temporal d’aqueix mateix indicador durant els últims anys. També és possible personalitzar la consulta a partir de l’elecció d’una universitat concreta o el sistema en general i, en alguns indicadors, el detall per branca d’ensenyament o titulació.

La informació arreplegada en la base de dades de SIUVP, resultat del treball conjunt de les universitats públiques valencianes i l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (Ivie), abasta des dels aspectes més purament acadèmics, com l’oferta i la demanda docent, fins a les dades econòmiques més concrets sobre els recursos i resultats de l’activitat de cada universitat.

Aquesta plataforma agrupa a les 5 universitats públiques valencianes: Universitat de València, Universitat d’Alacant, Universitat Jaume I de Castelló, Universitat Miguel Hernández d’Elx i Universitat Politècnica de València.♦

 Tots els indicadors … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere