Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els màsters i postgraus relacionats amb l’entorn digital protagonitzen el saló Futura

Notícia anterior
Notícia posterior

9Kexxbtb

Les noves professions que s’estan generant al voltant de les noves tecnologies en l’era digital treuen al cap entre les principals novetats del proper curs que es presentaran a Futura, el Saló dels Màsters i Postgraus que se celebra els dies 24 i 25 de març al Palau 5 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

 

En aquesta 14a edició, Futura compta amb 60 expositors, entre universitats públiques i privades, escoles de negocis, centres de formació contínua i col•legis professionals, que presentaran tota l’oferta de màsters i postgraus del curs vinent. Una oferta que, cada cop més, s’adapta a la demanada creixent de perfils amb competències digitals.

En aquest sentit, la Universitat Autònoma de Barcelona aprofundirà en les possibilitats que ofereixen les aplicacions mòbils en el camp de la geolocalització i presentarà a Futura el nou Màster en Geoinformació. El curs, impartit per la Facultat de Filosofia i Lletres, comprèn dues especialitats: el desenvolupament de geoaplicacions en l’àmbit de les smart cities i la gestió de la geoinformació. 

De la seva banda, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) posa el focus en els mitjans de transport del futur amb el nou Màster en Enginyeria de Sistemes Aèries No Tripulats, els drons. Els estudis oferiran una formació especialitzada tant pel que fa als aspectes tècnics com als aspectes legals i econòmics amb l’objectiu de convertir aquesta aplicació en un negoci viable i rendible. El màster s’impartirà a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels.

Un altre dels àmbits que genera més demanda entre els estudiants i de retruc un increment dels itineraris formatius dels centres és el big data, la gestió i l’anàlisi de les dades generades sobretot a partir de les aplicacions mòbils. Per això, dues facultats vinculades a la Universitat Ramon Llull presentaran a Futura dos màsters en aquesta línia. El Màster en Ciència de les Dades, impartit per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Electrònica i Informàtica La Salle, i el Màster en Anàlisi de Dades per als Negocis, de l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE).

 Empresa, esports i internacionalització

A banda de la vessant tecnològica, a Futura s’hi trobarà tot tipus d’oferta que ofereixen centres formatius capdavanters en els principals rànquings internacionals. En l’àmbit de l’empresa, la Universitat de Barcelona (UB) serà present al saló amb la UB Business School, juntament amb altres universitats nacionals i internacionals, promocionant estudis de màster i postgrau. Entre les novetats, presentarà el Màster de Recerca en Empresa, el Doctorat en Empresa, l’Executive MBA i el nou programa de Màster en Empresa Internacional. De la seva banda, l’IQS School of Management (URL) presentarà el  Màster en Gestió  Patrimonial i Financera. 

Pel que fa als estudis científics, destaquen els nous màsters en Biologia, Genòmica i Biotecnologia Vegetal i en Paleobiologia Evolutiva de la UAB. Pel que fa a les ciències socials, la UPF School of Management donarà a conèixer el nou Màster en Gestió i Creació de Continguts Audiovisuals realitzat conjuntament amb la productora El Terrat, mentre que la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB ampliarà la seva oferta amb els nous màsters en Filosofia Aplicada i en Francès Llengua Estrangera i Diversitat Lingüística. 

D’altra banda, i per segon any consecutiu el Cruyff Institut informarà del seu programa de màsters, postgraus i estudis, d’entre els quals sobresurt el Màster en Gestió Esportiva, vinculat a la UAB. 

Un any més, les universitats britàniques tornaran a estar representades a Futura, a l’estand del British Council. I és que en els darrers anys els joves espanyols que han optat per fer les maletes per estudiar un màster, un post-grau o una carrera al Regne Unit han augmentat de manera constant. El curs 2011-12 van ser 8.925 els alumnes que van optar per anar a estudiar a la Gran Bretanya. El curs passat (2015-2016) la xifra va créixer fins els 10.890, segons dades del British Council. Atès aquest creixent interès, una dotzena de centres, entre les que destaquen la Cranfield University, The University of Edinburgh o la University of Birmingham, oferiran la seva oferta d’estudis al Saló Futura per segon any consecutiu. 

 La millor orientació per als visitants

Futura també reforça l’orientació amb un servei d’assessorament personalitzat i un espai d’autoconsulta, així com de consultes online. L’orientació personalitzada estarà formada per un equip d’orientadores que atendrà els dubtes dels visitants amb l’objectiu d’acompanyar-los en una presa de decisió àgil i ben fonamentada, resoldre els dubtes relacionats amb l’elecció d’itineraris formatius i facilitar la informació necessària per conèixer més a fons les característiques de l’oferta formativa i professional, els canvis, els terminis i les novetats. 

Mentrestant l’Speaker’s Corner oferirà sessions informatives sobre estudis i emprenedoria. La Universitat de Barcelona (UB) hi presentarà la seva oferta de mes de 150 màsters universitaris i 400 títols propis, en dues ponències informatives. Per la seva banda, Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament local de l’Ajuntament de Barcelona, proporcionarà les claus per desenvolupar una carrera professional i poder aconseguir els objectius que l’estudiant es marqui, el portal E-Magister exposarà les principals tendències del mercat de la formació i l’escola de negocis IM International Marketing explicarà com convertir-se en un influencer, entre d’altres propostes. 

Setmana de la Formació i el Treball

Futura se celebrarà al Palau 5 del recinte de Montjuïc del 24 al 25 de març en el marc de la Setmana de la Formació i el Treball que, amb 235 expositors, presentarà un ampli nombre d’accions orientadores acadèmiques i professionals per a estudiants i professors. Aquesta edició consta de tres esdeveniments: el Saló de l’Ensenyament, que ofereix informació sobre els estudis i sortides professionals per als estudiants d’ESO; Futura, el Saló dels Màsters i Postgraus, amb els millors programes de segon i tercer grau universitari; i la novena edició de ITworldEdu, el congrés de referència del sector tecnològic educatiu.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere