Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’editorial Roca agafa un gir feminista amb una notable presència d’autores en les properes publicacions

Notícia anterior
Notícia posterior

roca_editorial_de_libros

‘El color del silencio’ d’Elia Barceló, entre les novetats destacades en català

Roca Editorial ha anunciat aquest dimecres les principals novel·les de ficció que publicarà en els pròxims mesos, entre les quals destaca ‘El color del silencio’, de l’escriptora Elia Barceló. L’autora, distingida per novel·les com ‘Disfraces terribles’ o ‘Las largas sombras’, presenta una novel·la de ficció traduïda al català “realista i costumista”, que combina tots els ingredients necessaris per crear un “best seller de qualitat”, segons ha explicat la directora editorial, Carol París. Roca Editorial també publicarà altres llibres com ‘La oscura luz del sol de medianoche’ de l’escriptora Cecília Ekbäck, així com ‘The Power’, de Naomi Alderman que, juntament amb el llibre de ‘Machismo’ de l’escriptora Barbijaputa, ressalten per la seva temàtica feminista.

La directora de l’Editorial, Blanca Rosa Roca, ha expressat que presenten una programació “molt femenina i feminista”, un gir “no deliberat”, però que amb molta “naturalitat” s’ha sumat al nou índex de publicacions de l’editorial. Dos llibres que destaquen dins el nou gir són, per una banda, el llibre ‘Machismo’, de Barbijaputa, publicat al mes de febrer i, per l’altra, la novel·la ‘The Power’, de l’escriptora Naomi Alderman, un dels llibres seleccionats del 2016 per ‘The Guardian’ i que es publicarà al juny. París ha comentat que ‘The Power’ s’inscriu dins el gènere de ciència-ficció feminista, que parla fonamentalment sobre com “subvertir un sistema, sigui governamental, simbòlic o moral sexista, de dominància masculina sobre la dona” a través d’una història “molt trepidant i transversal”, ja que pot arribar a un públic “molt ampli”. L’obra està protagonitzada per uns personatges que, en un món globalitzat, tenen característiques en comú, entre elles, les seves mans, a partir de les quals poden “generar certa electricitat” i cometre crims.

La gran aposta de l’any

‘El color del silencio’ de Barceló és la “gran aposta de l’any” de Roca Editoral, segons ha assegurat la seva directora. La novel·la, ambientada en tres temps i espais diferents, està protagonitzada per Helena Guerrero, una artista de renom internacional, coneguda per les ombres que envaeixen els seus quadres i que, aparentment, reflecteixen un misteri del seu passat que ningú ha descobert mai. Barceló és una de les autores més reconegudes en l’àmbit internacional. Instal·lada actualment a Àustria, l’obra traduïda a més de 18 idiomes, entre ells el català, ja ha venut més de 350.000 còpies a Alemanya i 150.000 a Holanda. La imatge de la cobertura del llibre és de Lita Cabellut, una de les pintores més cotitzades internacionalment en l’actualitat.

Altres novel·les de ficció destacades

Dins el marc de la ficció, ressalta el thriller ‘Vivo o muerto’ de Michael Robotham, centrat en Audi Palmer, un home que ha passat els seus deu últims anys de vida a la presó i que, de sobte, s’escapa un dia abans que es compleixi la seva condemna. El llibre de Lorraine Fouchet, ‘Entre el cielo y Lu’, publicat al passat mes de febrer, ‘Los últimos dies de Rabbit Hayes’, de l’escriptora Anna McPartlin, que surt a la llum aquest mes de març i ‘La oscura luz del sol de medianoche’ de Cecília Ekbäck que es publicarà al pròxim més d’abril, són els altres dels llibres destacats per a la nova temporada.

Novel·les de no ficció

Una de les novel·les més destacades que s’ha presentat aquest mes de març és ‘House of Cards y la filosofia. La República de Underwood’, de Irwin William, una obra que es troba dins la col·lecció ‘Vamos en serie’, formada per llibres ja publicats com ara ‘La historia de las series’, de Toni de la Torre. Un dels altres que ressalten és ‘El cicló del amor marica’ el nou llibre de psicologia afirmativa gay de l’autor Gabriel J. Martín, autor de ‘Quiérete mucho, maricón’ i que tracta sobre diverses possibles situacions sentimentals que en les que es pot veure involucrat un home homosexual al llarg de la seva vida. Finalment, la novel·la ‘Goodbye, things’, el nou fenomen best seller del Japó de l’autora Mandie Kondo, explora el nou minimalisme.

Dins la novel·la gràfica

’Los cuadernos de Esther’, de Riad Sattouff, és la primera entrega de la nova sèrie de novel·les gràfiques de l’autor, conegut entre d’altres per ‘El árabe del futuro’. L’obra se centra en l’Esther, una noia de deu anys que està a punt de començar quart de primària a la seva escola de París. La noia es pregunta diàriament mil de qüestions que li “preocupen a una noia de la seva edat”: l’amistat, l’embaràs de la seva mare, els atacs terroristes, les malalties, etc. El llibre forma part d’un “ambiciós” projecte que constarà de vuit volums a mesura dels quals la protagonista anirà creixent fins a arribar als 18 anys.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere