Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Finalitza el Saló de l’Ensenyament celebrat a Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ensenyament

Els estudis de salut, ciències socials i tecnologia, entre els més sol•licitats al Saló de l’Ensenyament

 

Aquest migdia de diumenge ha tancat portes la 28a edició del Saló de l’Ensenyament. Un any més els graus en ciències biomèdiques, informàtica i educació infantil i primària han centrat la majoria de les consultes dels visitants. No obstant això, la demanda d’informació sobre els nous estudis tecnològics i digitals han augmentat considerablement respecte d’edicions anteriors.  

Els graus de medicina, dret, economia, i educació han estat alguns dels estudis que han despertat més interès entre els visitants de la 28a edició del Saló de l’Ensenyament que s’ha acomiadat aquest diumenge al migdia. Així mateix, els títols de nova generació com els relacionats amb el big data, les smart cities, el disseny i l’animació de videojocs, han experimentat un creixent interès. Pel que fa a la Formació Professional, els cicles formatius industrials, la robòtica, la sanitat, el comerç i el màrqueting han centrat les major part de les consultes dels joves. 

Els serveis d’orientació han atès 12.000 persones als espais habilitats pel Departament d’Ensenyament, la Secretaria d’Universitats i Educaweb. Equips de professionals acreditats, formats per psicòlegs, pedagogs i psicopedagogs, han orientat els joves sobre els millors itineraris acadèmics segons els seus perfils i interessos. En total s’han fet una seixantena de visites guiades amb més de 500 estudiants participants; prop de 90 xerrades informatives i una desena de seminaris per a professors. 

Una de les novetats d’enguany, la xerrada “Les professions en joc” ha tingut un gran èxit. La taula rodona. formada per professionals de diversos sectors que han debatut sobre el futur d’algunes feines , juntament amb els tallers i l’espai d’exploració de professions, han tingut una molt bona acollida entre els joves visitants, que han esgotat totes les places disponibles. Entre els mestres, mentrestant, ha despertat molt interès el “kit box”, la caixa formada per guies, plantilles, propostes per treballar a l’aula, i recursos d’orientació acadèmica. En total s’han recollit més de 200 sol•licituds d’aquest recurs.  

Pel que fa a Futura, el Saló de Màsters i Postgraus, que ha tancat edició aquest dissabte al vespre, la majoria de visitants s’han interessat pels estudis relacionats amb les ciències de la salut (psicologia, biomedicines, infermeries, activitats físiques i de l’esport) i les ciències socials (educació, gestió cultural, administració i direcció d’empreses). Així mateix, els nous màsters i postgraus relacionats amb l’entorn digital també han acumulat moltes consultes per part dels visitants. La trentena de xerrades de l’espai “Speaker’s Corner” ha reunit un miler de visitants entre divendres i dissabte.

La Setmana de la Formació i el Treball, formada pel Saló de l’Ensenyament, Futura i ITworldEdu, ha reunit més de 85.000 visitants des de dimecres 22 de març i fins avui diumenge al migdia, fet que suposa un creixement de gairebé un 7% respecte l’edició de l’any passat. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere