Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

IX Fòrum de l’Energia Sostenible: Tecnologia, legislació i finançament per a una Il·luminació exterior de qualitat, sana i eficient

Notícia anterior
Notícia posterior

fòrum

  • El proper 26 d’abril el Palau Robert acollirà la trobada anual sobre energia sostenible organitzada per l’associació Ecoserveis.

 

Com aconseguir que la il·luminació dels nostres carrers i espais exteriors sigui de qualitat, sana i eficient? Aquest és el repte que planteja el XIX Fòrum de l’Energia Sostenible (FES), l’espai anual de trobada organitzat per l’associació Ecoserveis per a reflexionar sobre l’ús que fem de l’energia i que enguany tindrà lloc dimecres 26 d’abril al Palau Robert de Barcelona.

Des de les 9:00 del matí i fins les 14.00 hores, especialistes en il·luminació exterior analitzaran les claus legals, tecnològiques i financeres del sector i oferiran informació pràctica adreçada a professionals de l’arquitectura i enginyeria, distribució, fabricació i instal·lació, gestió de residus, I+D, entitats públiques i privades i altres àmbits d’interès.

La jornada s’iniciarà amb la presentació del projecte europeu Premium Light Pro, en el qual participa Ecoserveis i que serveix com a marc de referència per a aquesta edició del FES. Marc Ballbé, de l’empresa ASSELUM, descriurà els requeriments mínims recomanats per a una lluminària, mentre que Sergi Paricio i Manuel García, de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, parlaran sobre l’aplicació de la legislació estatal i autonòmica. Per a finalitzar el primer bloc, Raúl Rodríguez, des de l’Associació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya (AGIC) es comentaran algunes lliçons apreses en instal·lació i manteniment.

Després de la pausa-café, durant la qual hi haurà una sessió de networking, Eva Crespo, de l’Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Eurecat, parlarà sobre la qualitat en el disseny d’espais d’il·luminació. L’Institut Català d’Energia (ICAEN) participarà amb una ponència sobre contractacions públiques i les subvencions actuals, i Joana Mundó, d’Ecoserveis, presentarà la plataforma ENERINVEST per al finançament de projectes d’eficiència energètica. El segon bloc acabarà amb els aspectes clau en la contractació amb empreses de serveis energètics.

En acabar les intervencions hi haurà una taula rodona en la qual cinc ponents explicaran el ABC de la il·luminació exterior.

El Fòrum de l’Energia Sostenible està obert a tots els professionals de les energies renovables i també a aquelles persones que des de la seva responsabilitat prenen decisions en el camp de l’energia . L’assistència és gratuïta però l’aforament és limitat i es requereix inscripció a través del formulari disponible a la web d’Ecoserveis: http://www.ecoserveis.net/fes-2017/   ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere