Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comença la 14a Setmana de la Comunicació de la UdL: la ficció televisiva

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

udl

El creador, coproductor i guionista de l’exitosa sèrie de TV3 MerlíHéctor Lozano, serà l’encarregat d’obrir la 14a Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL). Explicarà alguns secrets d’aquesta ficció televisiva, acompanyat de l’actor Adrian Grösser. Entre els plats forts del programa també trobem el creador i director de la sèrie d’animació infantil PocoyóGuillermo García Carsí; i el director i guionista David Trueba, que serà l’encarregat de la cloenda. 

La Setmana de la Comunicació, que enguany gira al voltant de la ficció televisiva, es desenvoluparà entre els dies 3 i 6 d’abril. La sessió inaugural tindrà lloc dilluns 3, a partir de les 11.30h a la Sala d’Actes del Rectorat. Un centenar d’alumnes de secundària assistiran a la xerrada sobre Merlí, aprofitant les portes obertes del Grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals. Per la tarda, els protagonistes seran l’actor Roger Coma, conegut per sèries com  Porca Misèria o Gran Nord, i director de la sèrie online Les coses grans; i el guionista i dramaturg Jordi Galceran, que parlarà de la sèrie Nit i dia.  

El dimarts dia 4, la professora de la Universitat Carlos III de Madrid i autora del llibre La cultura de las series Concepción Cascajosa explicarà per què paga la pena estudiar les sèries de televisió. Per acomiadar el segon dia, els professors universitaris i membres de la Mesa per la diversitat del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Iolanda Tortajada i Raúl Martínez, parlaran de la diversitat a la ficció televisiva.

El dimecres dia 5, el gerent de Movistar +, Manuel Aldana, parlarà sobre els diferents reptes de la distribució de les sèries en l’era digital. A continuació, arribarà un dels plats forts de la setmana. Amb la col·laboració de l’Animac, vindrà el creador i director de Pocoyó, Guillermo García Carsí,  que explicarà el procés de creació i farà una anàlisi de la seua sèrie. 

L’últim dia de la Setmana de la Comunicació està programada la presència de dos dels responsables de la sèrie documental Trinxeres, de TV3, els periodistes Eloi Vila i Marc Juan. L’encarregat de la cloenda serà l’escriptor, guionista i director de cinema David TruebaLa seua darrera pel·lícula, Vivir es fácil con los ojos cerrados (2013), va aconseguir sis premis Goya. Trueba pronunciarà una conferència titulada La Preverdad y sus alrededores.

Tots els actes es faran al Saló Víctor Siurana del Rectorat, a excepció de la inauguració, que tindrà lloc a la Sala d’Actes del mateix edifici.♦

 

PROGRAMA de la Setmana 2017… CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere