Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Món Sant Benet rep dos milions de visitants en els seus deu anys de vida

Notícia anterior
Notícia posterior

món

El projecte cultural, turístic i de lleure ubicat a Sant Fruitós de Bages prepara una doble celebració a finals de setembre amb un acte institucional i una festa popular

 

El complex cultural, turístic i de lleure Món Sant Benet, gestionat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, celebra enguany els seus deu anys de vida i, per això, aquest dimarts s’han donat a conèixer els detalls de la doble festa de celebració, que tindrà lloc a finals de setembre. En concret, el dijous 28 de setembre es farà un acte institucional, mentre que el dissabte tindrà lloc la celebració més popular amb una jornada de portes obertes i activitats culturals. La directora general de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Marta Lacambra, ha celebrat que al llarg d’aquests deu anys Món Sant Benet ha acollit dos milions de visitants, 300 escolars i prop d’un milió de persones han participat en les activitats culturals. En aquest sentit, Lacambra també ha volgut posar de relleu que l’equipament dóna feina a 150 persones.

La Fundació Catalunya-La Pedrera ha preparat diverses activitats i projectes per dur a terme al llarg d’aquest 2017 amb l’objectiu de celebrar el desè aniversari de l’entrada en funcionament de Món Sant Benet. Des de la seva inauguració, el novembre de 2017, el complex ubicat a Sant Fruitós de Bages ha acollit al voltant de dos milions de visitants, ja sigui persones que han visitat les instal·lacions de Món Sant Benet o participants en congressos, reunions o celebracions. D’altra banda, 300.000 escolars d’arreu de Catalunya han participat en els tallers i visites que s’han organitzat al recinte, tant en l’eix històric medieval o modernista com en l’eix de l’alimentació, gràcies a la col·laboració amb la Fundació Alícia, que té la missió de proporcionar eines perquè tothom mengi millor. A banda del monestir de Sant Benet de Bages i la Fundació Alícia, el complex de Món Sant Benet compta també amb el restaurant l’Ó, reconegut amb una estrella Michelin, i l’Hotel Món, que compta amb 87 habitacions. A més, el monestir compta amb espais específicament adequats per a la realització de congressos i convencions, que al llarg d’aquests deu anys, han atret més d’un milió de persones. En global, les instal·lacions de Món Sant Benet donen feina a 150 persones, ja sigui en els àmbits de la cultural, la tecnologia, la restauració, l’hoteleria o el coneixement.

Doble celebració a finals de setembre

La celebració del desè aniversari tindrà el punt culminant a finals de setembre amb una doble vessant: d’una banda, el dijous 28 de setembre es farà un acte institucional amb la voluntat de fer un reconeixement a totes les persones que van tenir un paper destacat en la creació de Món Sant Benet o en el període posterior d’activitat. De l’altra, el dissabte 30 de setembre tindrà lloc la jornada més popular i festiva, ja que les instal·lacions tindran les portes obertes per a la població en general i al llarg del dia hi haurà diverses activitats culturals, que culminaran amb un gran concert a càrrec de la Locomotora Negra. La doble celebració anirà precedida per una trobada a Món Sant Benet dels 500 participants de les deu edicions que s’han fet del programa Joves i Ciència i també d’una projecció d’un ‘mapping’ a la façana de La Pedrera (el 24 de setembre) en què es visualitzarà el lligam entre aquest edifici emblemàtic i Món Sant Benet, els dos equipaments més importants de la Fundació Catalunya-La Pedrera.

“Aquesta dècada la valorem com un somni”

La directora general de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Marta Lacambra, ha explicat que des de la institució valoren els primeres deu anys de vida de Món Sant Benet “com un somni” i ha posat de relleu, sobretot, que deu anys després “segueixen treballant-hi les 150 persones que hi havia inicialment”. En aquest sentit, Lacambra ha recordat que en el moment de la seva obertura, l’any 2007, Món Sant Benet va aconseguir unes “xifres brutals” i va ser “l’equipament més visitat de la Catalunya Central”, però, tot seguit, va venir la crisi econòmica “i vam veure que tot allò que nosaltres creiem que havia sigut un encert era molt gran i hi havia molta gent”. Amb tot, Lacambra ha expressat que “nosaltres ens vam fer responsables de la totalitat de la plantilla i creiem que si Món Sant Benet hagués sigut una cosa petita no hagués suportat la situació”. D’altra banda, la directora de la Fundació creu que ara ha arribat el moment que Món Sant Benet es plantegi quina situació li depara la següent dècada. “Pensem que Sant Benet ha tingut un cicle i ara estem pensant tots nosaltres com enfocar els següents deu anys perquè seran deu anys en què segur ens haurem de posicionar en el mateix entorn de qualitat i excel·lència, però potser en un altre camp”, ha apuntat Lacambra. La directora de la Fundació no ha volgut revelar quins camps es volen explorar en un futur, tot i que ha avançat que possiblement el mes de setembre es presentarà el projecte amb el qual s’està treballant.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere