Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Exèrcit serà present a l’11a Fira de Formació i Treball F&T de Lleida

Notícia anterior
Notícia posterior

fira lleida

El certamen, que tindrà lloc del 20 al 22 d’abril, comptarà amb 21 expositors i oferirà una cinquantena d’activitats

L’Exèrcit serà present a l’11a edició de la Fira Formació i Treball F&T de Lleida, que se celebrarà del 20 al 22 d’abril al pavelló 4 de Fira de Lleida. De la mateixa manera que en les deu anteriors edicions, la institució militar disposarà d’un estand al certamen on donarà a conèixer als joves aquesta sortida professional a través de les diferents tipologies formatives que imparteix, malgrat la carta enviada per la direcció general de Joventut a Fira de Lleida demanant la no participació de l’Exèrcit a la fira i el rebuig expressat per la plataforma Desmilitaritzem l’Educació i la Crida per Lleida-CUP. L’11a edició del saló F&T comptarà amb la participació de 21 empreses i entitats i tindrà 25 famílies de formació o disciplines representades. El saló ocuparà una superfície bruta d’exposició de 4.000 metres quadrats i acollirà 50 activitats professionals com ara conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació. El certamen l’organitzen l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i GlobaLleida.

Durant la presentació de l’11a Fira F&T, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha defensat que l’Exèrcit “té tot el dret” a tenir presència un any més al saló, de la mateixa manera que en les deu edicions anteriors del certamen. Ros ha recordat les sortides professionals que ofereix als joves la institució militar, ja sigui a través d’estudis superiors que imparteix a Saragossa o de formació professional per formar suboficials –que ofereix a Talarn (Pallars Jussà)- o soldats. En aquest sentit, l’alcalde de Lleida ha remarcat que cada any entre 300 i 400 joves lleidatans sol·liciten informació per accedir a la carrera militar, molts dels quals “segurament ho han vist a la fira”, ha manifestat Ros. Cal recordar que la directora general de Joventut, Marta Vilalta, va a enviar recentment una carta a Fira de Lleida demanant la no participació de la institució militar en l’edició d’enguany de la Fira F&T, emparant-se en la moció aprovada pel Parlament el juliol del 2016 per ”desmilitaritzar l’educació”. A la vegada, la plataforma Desmilitaritzem l’Educació i la Crida per Lleida-CUP també han expressat el seu rebuig a la presència de l’Exèrcit al saló.4.000 metres quadrats d’exposició, 21 expositors i una cinquantena d’activitats programadesL’11a edició de la Fira F&T de Lleida, que tindrà lloc al pavelló 4 de Fira de Lleida del 20 al 22 d’abril, comptarà amb la participació de 21 empreses i institucions i tindrà 25 famílies de formació o disciplines representades per tal que els joves puguin decidir cap on orientar el seu futur professional. El saló ocuparà una superfície d’exposició de 4.000 metres quadrats i durant els tres dies acollirà 50 activitats professionals com ara conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació. En aquest sentit, l’alcalde de Lleida ha destacat el “ressò i èxit social important” que té la fira entre els joves dels instituts de la demarcació ja que al saló “hi poden trobar les diferents sortides professionals i totes les diverses opcions que ofereixen els cicles formatius”. Ensenyament també serà present un any més a la fira amb 32 estands –representant les diferents famílies professionals que s’ofereixen a través dels diferents cicles formatius propis de l’administració catalana– i mobilitzarà uns 300 professors. D’aquesta manera, el departament mostrarà al certamen els 140 cicles formatius –de grau mitjà i superior- que imparteix a la demarcació de Lleida, a més dels estudis artístics i els que ofereixen les escoles de capacitació agrària.

Nova oferta de cicles formatius a les comarques lleidatanes

Miquel Àngel Cullerés ha aprofitat la presentació del saló F&T per reiterar la necessitat de “trencar tòpics” en favor de la formació professional com a sortida professional per als joves i no tan joves. Altrament, el director dels serveis territorials d’Ensenyament ha anunciat un increment de l’oferta de cicles formatius a la demarcació de Lleida amb vista al pròxim curs, que donarà a conèixer pròximament la consellera Meritxell Ruiz dins el conjunt de l’oferta formativa prevista per al conjunt del país. Així mateix, Ensenyament seguirà organitzant diferents concursos en el marc del saló F&T com els de microvídeos, de pentinats o per reconèixer els millors estands. Com a novetats, destaquen un concurs que per primer cop es farà a Lleida per demostrar les habilitats en l’aplicació de vinils en vehicles o la realització per part d’alumnes d’un programa en directe sobre la fira que es podrà seguir via streaming. També tindrà presència a la fira, per tercer any consecutiu, la Cambra de Comerç de Lleida, que seguirà oferint el Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) promogut per les cambres de comerç d’arreu de l’Estat. El president de la cambra lleidatana, Joan Simó, ha destacat que dels 400 alumnes que han participat en aquests tres anys en aquest programa europeu a la demarcació de Lleida, entorn d’un 12% ha pogut trobar feina. L’encarregat d’inaugurar enguany el la Fira F&T serà el president del Consell Català de Formació Professional del Departament d’Ensenyament, Jordi Ficapal. Així mateix, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, visitarà el saló el divendres 21 d’abril a la tarda.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere