Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Valoració del Gremi de Llibreters de Catalunya del Sant Jordi 2017

Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

“El fet de caure en diumenge en cap cas ha suposat una disminució de la participació i la gent ha seguit sortint al carrer per complir amb la tradició de Sant Jordi”, explica Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters.

Representants de 21 Ciutats de la Literatura de la UNESCO han viscut la diada de la mà del Gremi i l’Institut de Cultura de Barcelona per mostrar-los la realitat llibretera del país i l’organització del Dia del Llibre.

Fins aquesta mitjanit segueix en marxa el concurs de selfies de la nova app del Gremi #UnLlibrePerMi, que permet optar a diversos premis. Amb aquesta aplicació es poden conèixer totes les llibreries agremiades, els actes d’agenda i les darreres novetats i recomanacions literàries.

 

El Gremi de Llibreters de Catalunya, fa una valoració molt positiva d’un Sant Jordi excepcional pel que fa a la participació ciutadana. El bon temps i les ganes de complir amb la tradició han fet que hi hagi hagut una gran participació ciutadana. Les vendes de llibres s’han repartit durant tot el cap de setmana. El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, es mostrava satisfet i destacava que “el fet de caure en un dia festiu en cap cas ha suposat una disminució de la participació i la gent ha seguit sortint al carrer per complir amb la tradició de Sant Jordi”.

Tot i que les xifres definitives de vendes i facturació no es coneixeran fins dijous, la sensació és que la tendència ha estat positiva durant dissabte i diumenge, amb una bona xifra de vendes ja durant el dissabte. Avui diumenge, a Barcelona i la seva àrea metropolitana, la zona centre ha estat la que ha rebut més visitants en els carrers propers a Plaça Catalunya, Rambla Catalunya, Passeig de Gràcia i Les Rambles. La jornada festiva i l’ampli ventall d’activitats que s’han dut a terme ha fet que l’ambient festiu s’hagi repetit en la majoria de capitals de comarca i altres poblacions d’arreu del país.

Com en anys anteriors, es manté la tendència a comprar més d’un llibre per persona i a que no hi hagi un o dos llibres destacats, sinó un ampli ventall de títols entre els que la gent tria. El matí i migdia han estat molt animats a la majoria de poblacions i després de la pausa per dinar la tendència positiva s’ha repetit.

Per demarcacions, a Girona alguns dels llibres que han tingut més sortida són “La senyora Stendhal” (Editorial Columna), de Rafel Nadal i “Bonastruc, el jueu” (Columna Edicions), de Miquel Fañanàs. A Lleida destaca el recull de relats curts de gènere negre “Assassins de Ponent” (Llibres Delicte), de diversos autors, i “La nit contra tu” de Ferran Sáez. A Tarragona, entre els llibres d’autors locals destaca “Lletres” (Editorial Bridge) de Lluís Gavaldà. I a les Terres de l’Ebre, un dels títols destacat ha estat “Terres de l’Ebre, frontera i frontissa” (Pagès Editors), de Xavier Vega.

21 Ciutats de la Literatura de la UNESCO, a Barcelona pel Dia del Llibre

Aquest any, Barcelona ha volgut fer coincidir la diada de Sant Jordi amb una trobada de Ciutats de la Literatura, que està dins de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO de la qual forma part des de 2015. Així, 21 representants d’urbs com Iowa City (Estats Units), Dunedin (Nova Zelanda), Bagdag (Irak), Montevideo (Uruguai) i Edimburg (Escòcia) estan passant uns dies a Barcelona i han pogut viure de primer mà el Dia del Llibre i tota la festa i fenomen social que s’origina al seu voltant. El Gremi de Llibreters, juntament amb l’Institut de Cultura de Barcelona, els ha mostrat la realitat llibretera de Catalunya i l’organització del Dia del Llibre. Avui, en la diada de Sant Jordi, han pogut fer un recorregut per la ciutat i han visitat, entre d’altres llocs, l’Ateneu Barcelonès, on han pogut escoltar una conferència sobre l’estat de les llibreries a Catalunya. Les impressions dels membres de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO han estat molt positives, remarcant la importància del paper llibreter en l’èxit de la diada.♦

 Llista de llibres més venuts … CLICAR AQUÍ

 

IMATGE: Representants de les Ciutats literàries UNESCO que han visitat Barcelona aquest Sant Jordi. Carles Muñoz / Monmar Comunicació ©

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere