Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Auditori de Barcelona veurà el naixement de la Jove Capella Reial en una temporada amb més música antiga

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

auditori

Savall, Dudamel, els pianistes Trifonov, Lang Lang i Yja Wang, o el 20è aniversari del Quartet Casals, destacats del curs 2017/18

L’Auditori eixamplarà la temporada vinent el programa d’artistes i propostes ‘Emergents’ que ha estrenat enguany, incorporant-hi la música antiga. En aquest context, acollirà una de les grans novetats del curs: el naixement de la Jove Capella Reial de Catalunya, liderada per Jordi Savall. La temporada 2017/18 serà també la del ja anunciat concert de Gustavo Dudamel amb la Filharmònica de Viena –que ja ha exhaurit el 80% de localitats-, així com dels grans pianistes Lang Lang, Daniil Trifonov i Yuja Wang (acompanyant la Chamber Orchestra of Europe). Una cita especial serà la celebració dels 20 anys del Quartet Brossa amb la interpretació de la integral dels quartets de Beethoven, després de la seva estrena a la Schubertíada de Vilabertran.

El protagonisme habitual de Jordi Savall a L’Auditori -amb el cicle ‘El so original’- s’eixamplarà la temporada vinent amb la incorporació de la música antiga al recent estrenat Festival Emergents, que acaba de tancar la seva primera edició. En aquest marc L’Auditori acollirà la primera actuació de la Jove Capella Reial de Catalunya, un projecte de Savall pensat com a cantera de la formació homònima. La recent creada ‘ensemble’ oferirà un concert dedicat al primer gran compositor barroc català, Joan Cererols. Ja dins del cicle d’Antiga, Savall inaugurarà la temporada amb les ‘Vespres’ de Monteverdi per culminar la celebració del 450 aniversari del compositor. El mestre oferirà altres grans projectes com ‘La Passió segons sant Marc’ de Bach, i un concert especial de Le Concert des Nations (‘Música aquàtica i els Reials focs d’artifici’ de Häendel) per tancar la temporada, al Teatre Grec de Barcelona.

L’efecte Dudamel

El concert que el director veneçolà Gustavo Dudamel oferirà amb l’Orquestra Filharmònica de Viena encapçala el llistat de grans noms que programarà L’Auditori el curs vinent. Després del gran èxit del Concert d’Any Nou, Dudamel visitarà Barcelona amb la formació el 14 de gener de 2018 amb un repertori que inclou la Simfonia núm. 10 de Mahler i la Simfonia Fantàstica de Berlioz. L’Auditori ha comunicat aquest dilluns que ja s’han venut 1.600 entrades per aquesta actuació, és a dir, el 80% de les localitats disponibles. La temporada de cambra arrencarà amb un projecte que referma el lligam entre L’Auditori i el Quartet Casals. Amb motiu dels 20 anys de la formació de corda, aquesta oferirà la interpretació en sis concerts de la integral dels quartets de Beethoven, un projecte ambiciós que abans hauran mostrat a la Schubertíada de Vilabertran, i que desenvolupen en co3laboració amb destacats equipaments musicals de Londres, Viena, Berlín, Estocolm i Madrid. El programa de cambra també estarà marcat per tres primeres espases del piano: Daniil Trifonof se centrarà en l’homenatge que Mompou i Rakhmàninov van fer a Chopin; Lang Lang interpretarà alguns dels millors compositors ibèrics (Granados, Albéniz i Falla); i Yuja Wang debutarà a l’equipament al costat de la també debutant Chamber Orchestra of Europe, ambaixadora cultural de la UE. El clarinetista Martin Fröst, la violinista Patricia Kopatchinskaja o el viol·loncelista Andrei Lonita són altres noms destacats d’aquest cicle. La Banda Municipal de BarcelonaEl gran repertori per a banda simfònica serà la protagonista de la temporada vinent a la Banda Municipal de Barcelona. Johan de Meij tornarà a col·laborar amb la Banda com a compositor i director i dedicarà un programa homenatge a Fellini. D’altra banda, al març s’unirà a 250 veus per interpretar el ‘Magnificat’ de John Rutter en el marc de la Trobada de Corals Joves de Catalunya. La Banda tancarà i obrirà la temporada homenatjant dos grans compositors americans com Gershwin i Bernstein. Un dels concerts extraordinaris del curs serà el dedicat a una selecció de bandes sonores de John Williams per a les pel·lícules de ‘La guerra de les galàxies’.

Sampler Series, Amplificats i Escenes

La programació de Sampler Series –dedicada a la nova creació sonora- arrencarà amb un projecte compartit amb Escenes. Es tracta d’una col·laboració del ballarí Albert Quesada i el compositr Octavi Rumbau que hauran treballat durant dos anys i que han anomenat ‘It’s time’. La col·laboració internacional d’aquesta nova edició dedicarà un focus a Viena amb el debut a L’Auditori d’una de les millors orquestres de música contemporània del món: el Klangforum de Viena. La banda interpretarà ‘In Vain’, considerada una de les obres clau del canvi de segle. Dins d’Amplificats, L’Auditori manté les Jazz Sessions amb una programació de més de vint concerts durant tot el curs. L’equipament ha fet, a més, l’encàrrec a una sèrie de músics (Toni Vaquer, Ramon Prats, Jordi Matas i Marco Mezquida) perquè “revisitint” grans àlbums de música moderna. Pel que fa a Escenes (música en directe amb arts escèniques) s’han encarregat projectes a la ‘perfomer’ i coreògrafa Sònia Gómez, el grup Astrio, la ballarina i coreògrafa Laly Ayguadé o els artistes de música tradicional Pau Puig i Pere Gumbau.♦

IMATGE: Jordi Savall.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere