Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Torna la Matefest-Infofest a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

matefest

La festa està organitzada per alumnes de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona

L’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona acull aquest dimecres, 26 d’abril, una nova edició de la Matefest-Infofest, una jornada divulgativa organitzada per alumnat de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona amb la qual es vol apropar aquestes disciplines a tot tipus de públic, des d’estudiants de secundària fins a alumnes universitaris i públic general.

Com a novetat, enguany els alumnes de secundària podran participar per grups en una gimcana que recorrerà els diversos estands<https://mat.ub.edu/matapps/matefest/stand/> que ompliran el Pati de Ciències de l’Edifici Històric. Hi haurà un estand dedicat als programes de detecció de cares (face detection); un altre que permetrà conèixer què són els fractals, quin tipus d’estructura presenten i on es poden observar al nostre voltant; un per aprendre les tècniques bàsiques del hacking en un àmbit ètic; o un altre sobre l’aprenentatge automàtic (machine learning). Així mateix, els participants també podran aprendre a programar la seva pròpia app. El Museu de les Matemàtiques de Catalunya també disposarà d’un estand propi.

Entre les iniciatives dirigides a l’alumnat de secundària, hi ha també una nova edició del concurs de robòtica, en què participaran estudiants d’una quinzena d’instituts. Per preparar-se l’activitat, els estudiants han rebut al llarg de les últimes setmanes sessions de formació específiques impartides per professorat de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica.

Entre les activitats dirigides a alumnes de grau, destaca una hackató, que consisteix a desenvolupar un programari en un temps limitat. En aquest cas, els participants hauran de desenvolupar un videojoc en un dia.

Altres activitats previstes són un taller de ciberseguretat i cinc xerrades especialitzades: sobre intel·ligència artificial, informàtica i gènere, la matemàtica dels jocs, el moviment i els efectes malabars, i els misteris de la matemàgia de la ciència.

Què és la Matefest-Infofest

La Matefest-Infofest és una fira matemàtica que s’organitza des de l’any 2000 i que enguany arriba a la divuitena edició. Oberta a tothom i amb l’objectiu d’oferir una imatge social positiva de les matemàtiques i la informàtica, la festa proposa un seguit d’activitats relacionades amb aquests ensenyaments i la seva aplicació en la nostra vida quotidiana.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere