Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“La salut digital no avançarà sense la implicació dels pacients” / Health 2.0 Europe / Fira de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

la salut digital

Andrew Schorr presidirà la sessió de Health 2.0 Europe dedicada a pacients

Patient Power també estarà present a Healthio, l’event d’innovació en salut que tindrà lloc a Fira de Barcelona

 “Ments apassionades i intel.ligents treballant juntes en el moviment d’empoderament del pacient”. Així descriu Andrew Schorr la sessió Patients 2.0: The Rising Voice of Patients, que tindrà lloc el 3 de maig a Fira de Barcelona en el marc del congrés europeu Health 2.0 Europe centrat en innovació tecnològica en salut. És el primer any que l’esdeveniment inclou una sessió dedicada a pacients i oberta al públic, la qual tindrà com a ponents activistes en diverses malalties, entre els quals el fundador de Patient Power Andrew Schorr i la seva esposa Esther Schorr, cofundadora i directora ejecutiva de l’organització. L’Andrew i l’Esther moderaran el debat i interpel.laran l’audiència perquè exposi les seves opinions.  

“Desitjaria que al final de la sessió, pacients i activistes tinguessin una idea millor sobre com obtenir la millor atenció mèdica i lluitar pels seus drets”, explica l’Andrew, que conviu amb dos càncers (leucèmia linfàtica crònica i mielofibrosi) des de fa anys i que al 2006 va fundar Patient Power, una xarxa global d’informació i comunitat per a empoderar pacients de càncer. Actualment Patient Power està disponible en diversos idiomes a més de l’anglès: l’espanyol, el francès, l’alemany i l’italià, entre d’altres. El 2016, Patient Power va tenir 1,2 milions de visites al seu web i compta amb una comunitat de 25.000 pacients de càncer a tot el món.

La sessió s’estructurarà en un debat entre els ponents i l’audiència, que també tindrà l’oportunitat d’exposar la seva visió i les dificultats amb què es troba per empoderar-se en un sistema sanitari que, moltes vegades, encara considera el pacient un subjecte passiu i sense poder de decisió.  

Pascal Lardier, Director Internacional de Health 2.0, explica: “Volem que els assistents surtin de la sessió dient ‘Em vull empoderar i prendre el control de la meva malaltia’. Pensem que pacients i activistes tenen molt a dir en el nou paradigma de model sanitari.”

Patients 2.0 tractarà questions com:

-Redefinició de la relació metge – pacient

-Com fer servir la tecnologia per tenir més control sobre l’estat de salut

-Com involucrar-se en el codisseny de nous productes sanitaris i assaigs clínics

-Com treballar per aconseguir un sistema centrat en el pacient

“La tecnologia és una eina poderosa”

“En un escenari en què la ciència avança ràpidament, el pacient ha de tenir un rol més important i poder de decisió. La implicació del pacient significa que pugui accedir a un millor tractament i atenció, tingui l’oportunitat de participar en assajos clínics i pugui posar-se en contacte amb els millors especialistes. La tecnologia és una eina poderosa per aconseguir-ho. La salut digital no avançarà sense la implicació dels pacients”, explica l’Andrew.

A més de Patient Power, Patients 2.0 comptarà amb reconeguts activistes en l’àmbit de l’empoderament del pacient: Dee O’Sullivan, directora de Myhealthapps; Michael Seres, activista i fundador de 11Health; Pedro Soriano, infermer i impulsor de la iniciativa FFPaciente; Sophie Tatcher, pacient de diabetis i hacker; Sarah Kerruish, directora de Pacients d’Antidote; Shane Fitch, directora de la Fundació Lovexair; Mark Brown, director de la publicació One in Four (salut mental); Jordi Serrano, CEO de Universal Doctor i organitzador de Healthio; i Guy Yeoman, vicepresident de Patient-Centricity d’AstraZeneca, entre altres. Al públic hi haurà representants d’organitzacions de pacients de tot l’Estat.

Patient Power també participarà Healthio, un nou esdeveniment paral·lel a Health 2.0 que vol portar la innovació en salut a pacients i professionals sanitaris. Se celebrarà del 3 al 5 de maig a Fira de Barcelona Montjuïc i comptarà amb la presència de startups i organitzacions consolidades en l’àmbit de la salut –entre els quals hospitals punters com Sant Joan de Déu i Vall d’Hebron-, que mostraran als assistents noves eines tecnològiques per a la cura de la salut.  

Patient Power tindrà un stand on explicarà com treballa l’organització. Els visitants també podran veure alguns vídeos en una pantalla habilitada a l’estand.

                                                               Sobre Patient Power

Patient Power és una organització pionera a proporcionar continguts independents, educació online i eines d’empoderament per als pacients de càncer, fent servir vídeos que conecten amb especialistes de primera línia amb pacients de tot el món. Els seus vídeos estan disponibles en diferents idiomes i són vistos per pacients i metges  en diverses webs i a través de les xarxes socials. Les plataformes amb continguts de Patient Power són: 

http://www.patientpower.infohttps://www.powerfulpatients.org/

http://powerfulpatients.eu  y http://www.oncologytube.com.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere