Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Reflexions sobre Europa a través del cinema / Filmoteca de Catalunya a Barcelona

Notícia anterior
Notícia posterior

 

Un cicle de sessions obertes a la Filmoteca de Catalunya recupera la cèlebre pel·lícula d’estudiants a Barcelona, L’auberge Espagnole, i convida a descobrir una nova ‘història Erasmus’ cinematogràfica: ‘Júlia ist’

 

Al voltant del nou de maig, Dia d’Europa, les institucions europees a Barcelona organitzen tres projeccions cinematogràfiques a la Filmoteca de Catalunya. “L’auberge espagnole”, la mítica pel·lícula sobre un grup d’estudiants Erasmus a Barcelona obrirà el cicle que també comptarà amb la projecció del curmetratge en format de fals documental “La Gran Invención”, de Fernando Trías de Bes; i d’un film que encara no ha arribat a les sales de cinema: “Júlia ist”, de la jove directora Elena Martín.

El cinema ens pot fer reflexionar sobre gairebé tot, també sobre Europa. Això és el que proposa el cicle #UEalaFilmo que començarà el proper 10 de maig amb el visionat de “L’auberge espagnole”. Totes les projeccions aniran acompanyades d’un breu col·loqui al voltant dels temes que proposa el film. Aquest cicle, que organitzen les institucions europees a Barcelona, s’inscriu dins de les celebracions del dia 9 de maig, el Dia d’Europa, en el qual es commemora l’aniversari de la ‘Declaració Schuman”, tret de sortida de l’actual Unió Europea. A més, en l’any del 30è aniversari del programa Erasmus, el cicle proposa recuperar un dels films més mítics sobre el tema, ‘L’auberge espagnole”; i convida a descobrir-ne un de nou: “Júlia ist”.

Sessions:

Dimecres 10 de maig a les 20h30

europa

‘L’auberge espagnole’

Cédric Klapisch, 2002

  • Col·loqui amb Victòria Borràs, directora de producció del film; Rosa Ros, directora artística; i Àlex Navarro, coordinador d’Europa-Creativa Media-Desk Catalunya. Moderat pel periodista Toni Puntí.

Més informació sobre “L’auberge espagnole”

 

Divendres 12 de maig a les 19h30 (sessió doble)

‘La gran invención’

Fernando Trías de Bes, 2014

  • Col·loqui amb el director, Fernando Trías de Bes i l’eurodiputat Ramon Tremosa

Més informació sobre “La gran invención”

A continuació

‘Hrútar (Rams, el valle de los Carneros)’

Grímur Hákonarson, 2015

Selecció oficial Premi Lux 2015

Més informació sobre “Húrtar”

 

Diumenge, 14 de maig a les 19h00

‘Júlia ist’  

Elena Martín, 2017

Més informació sobre “Júlia ist”

  • Col·loqui amb la directora del film, Elena Martín, i el periodista Oriol de Balanzó.

 

Totes les sessions són gratuïtes i tenen lloc a la sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya (plaça Salvador Seguí, 1-9). Cal passar a recollir l’entrada abans de cada sessió a la taquilla de la Filmoteca. Per a la sessió de Júlia ist, és necessària reserva prèvia d’entrada a través d’aquest formulari

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere