Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Pint of Science 2017: Molta més ciència, molts més bars

Notícia anterior
Notícia posterior

Pint

Nota de premsa dels organitzadors:

 

– La ciència torna a passar pels bars de Barcelona a la tercera edició de Pint of Science, que se celebra els dies 15, 16 i 17 de maig. 

– Aquest 2017 a Barcelona participen 7 bars i hi ha més de 40 xerrades programades. 

 – Aquest any, el festival arriba a Andalusia, Castella la Manxa, Extremadura i Balears. 

 

Del 15 al 17 de maig de 2017, la ciència tornarà a omplir els bars a la tercera edició de Pint of Science, esdeveniment que reuneix a investigadors i a ciutadans als bars per parlar de ciència i uns dels festivals de divulgació científica amb major poder de convocatòria d’Espanya. Aquest any se celebrarà en més de 100 bars de 42 ciutats -21 més que el 2016-, participen més de 370 científics i hi ha prop de 400 xerrades programades. 

“Unir-se a Pint of Science és tan fàcil com sortir de canyes”, assegura Jorge Bueno, coordinador del festival a Espanya. “Pels científics, els bars són un entorn relaxat ideal en el qual trobar-se amb ciutadans i explicar-los en què estan investigant i per què. El públic ho passa realment bé, i poder preguntar a un expert sobre un tema científic que els interessa, mentre prenen cervesa o vi, té un innegable atractiu”, agrega. 

A la presentació nacional de Pint of Science 2017, que ha tingut lloc al Museo Nacional de Ciencias Naturales de Madrid aquest 8 de maig, el coordinador nacional ha destacat les novetats de la tercera edició, com l’arribada del festival al centre i el sud d’Espanya o l’entusiasta participació d’investigadores. Jorge Bueno ha desvetllat l’ambiciós repte d’aquesta edició: “L’any passat, van assistir un total de 50.000 persones a tot el món, més de 9.000 a Espanya. Aquest any volem arribar fins a 20.000 assistents al nostre país”. 

Pint of Science 2017 va camí de duplicar les xifres del 2016: les 21 ciutats de l’any passat seran 43 en aquesta tercera edició; els bars participants sobrepassen la centena (60 en 2016), i el nombre de xerrades previstes és gairebé 400, davant les 250 de l’any anterior. Els científics també han contestat de forma entusiasta i són més de 370 els que aquest any han decidit penjar la bata per una tarda i apropar-se per parlar del seu treball. 

El programa de xerrades de Pint of Science 2017 a Barcelona, que es pot consultar complet a la pàgina web https://pintofscience.es/events/barcelona, abasta una gran diversitat de temes. Del cervell a l’Univers, del cos humà a la naturalesa o de la tecnologia a les ciències socials, qualsevol investigador té cabuda a les nostres xerrades. 

“A aquesta edició es parlarà de temes tan diversos com galàxies, amor, genètica, terratrèmols, nanotecnologia, zoologia, neurociència, ioga, neuroestètica o canvi climàtic, entre d’altres”, explica el coordinador local a Barcelona, Laurent, i afegeix que “malauradament, aquest any no hi haurà xerrades sobre cervesa.” 

Alguns dels títols que es poden trobar al programa són: “Exploradores del microcosmos” de Aurelio Juste Rozas, “¿Podemos generar nuevas células madre?.. ¿Y para qué? de Maria Abad o “Entender y liberarse de la procrastinación hoy” d’Helena Dominguez. 

La participació del públic és un altre element essencial a l’esdeveniment del festival. Els assistents plantegen els seus dubtes i preguntes directament als investigadors, moment en el qual, d’alguna forma, és essencial del festival. El 2016, molts membres del públic van felicitar als organitzadors per la iniciativa i els hi van assegurar: “Això que feu està molt bé”. 

 Suport de la comunitat científica 

Al festival hi participen centres d’investigació, universitats i entitats de la comunitat científica. A Barcelona, Pint of Science compta amb la col·laboració de moltes de les universitats però també de centres de recerca com IRBio, CORE Salut Mental, ICFO, IRB, CESAM-UAB, CIBERNED, ICMAB i ISGlobal, entre molts altres. 

A més a més, Pint of Science no seria possible sense l’ajuda d’organitzacions que patrocinen el festival aportant el seu gra de sorra com Nabla Differential Wear, Investigación y Ciencia, Vadillo Asesores i la Sociedad Española de Neurociencia. Així com a Barcelona, Barcelona Ciència, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que organitza el Festival Barcelona Ciència al qual Pint of Science fa l’esdeveniment d’apertura. 

 Els bars i els col·laboradors 

Pint of Science no és possible sense els voluntaris, organitzacions i bars que donen suport. Des d’aquí volem donar les gràcies a tots els voluntaris, als col·laboradors Brain & Beer Barceona, Barcelona Fun Science, ISGlobal, ICMAB-CSIC, CORE Salut Mental, IRBio i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), així com als bars Michael Collins, Mau Mau, Bacanal Café, La Iguana, Blacklab Brewhouse, Grizzly 72 Sports Bar i Alfa. 

 Un moviment mundial de voluntaris 

Del 15 al 17 de maig, el festival Pint of Science se celebra de forma simultània a 10 països (Regne Unit, França, Itàlia, Austràlia, Brasil, Canadà, Alemanya, Japó, Tailàndia i Espanya), a bars de més de 160 ciutats. El suport incondicional de pubs, bars i locals d’oci, que posen casa seva perquè Pint of Science sigui cada any un realitat, és un altre pilar fonamental d’aquest esdeveniment. L’organització va a càrrec de voluntaris -científics i aficionats a la ciència- que treballen de manera desinteressada per fer possible el festival. 

“Durant més de set mesos, els més de 200 voluntaris que col·laboren a l’organització de Pint of Science han estat treballant durament per poder apropar la ciència a tota la societat espanyola a l’ambient relaxat del bar”, recorda Jorge Bueno. “S’ha posat tota la il·lusió i l’esforç del qual disposem, i no hem escatimat en sacrificar les nostres poques hores lliures per que, durant tres dies, la societat espanyola aprengui al mateix temps que gaudeix”. Us esperem als bars amb més il·lusió que mai a l’Edició 2017! ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere