Mobilitat i gènere / UPV
La Càtedra Transport i Societat de la UPV analitza diferents models de creació de ciutats inclusives, posant l’accent en la seguretat i l’ocupació
Amb l’objectiu de revisar aspectes relacionats amb la sostenibilitat, la seguretat i l’ocupació des d’una perspectiva de gènere, la Càtedra Transport i Societat de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha celebrat la Jornada sobre Mobilitat i Gènere a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports (ETSECCP-UPV).
La Jornada, que ha tingut un programa integrat per experts de l’administració pública, empreses privades i diverses universitats espanyoles com l’Autònoma de Barcelona, la Politècnica de Madrid o la de Màlaga, ha inclòs tres taules redones, en les quals les persones participants han oferit els seus punts de vista sobre mobilitat general, mobilitat i seguretat, i mobilitat i ocupació.
La mobilitat, eix clau
Mª José Salvador, consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ha incidit que “la qüestió de la mobilitat és un eix clau en els models urbans. Cal tenir en compte aquesta perspectiva per a poder crear ciutats inclusives”.
Per la seua banda, Eugenio Pellicer, director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports (ETSECCP-UPV), ha assenyalat que “es tracta d’un tema molt adequat per a la càtedra. A més, a l’Escola sempre volem obrir-nos a la societat des de qualsevol punt de vista de l’enginyeria civil i, òbviament, el transport i la mobilitat es troben entre els més importants”.
Cooperació Generalitat-UPV
La Càtedra Transport i Societat és el resultat d’un acord de cooperació signat entre la Generalitat Valenciana -a través de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori- i la UPV per al foment del coneixement i la difusió a la societat d’aspectes relacionades amb el transport.♦