Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana demana una “revisió a fons” de les campanyes per al foment de la lectura

Notícia anterior
Notícia posterior

lectura

Qualifica la polèmica iniciativa de l’ICUB de “despropòsit” i creu que pot provocar “rebuig” perquè presenta el llibre “des d’una posició de superioritat moral”

L’Associació d’Escriptors de Llengua Catalana (AELC) ha demanat una “revisió a fons” de les campanyes per al foment de la lectura després de la polèmica iniciativa de l’ICUB -que finalment va ser retirada i que suggeria recomanar llibres al president dels Estats Units, Donald Trump, amb el pretext “d’obrir-li la ment”- i una “acció coordinada entre institucions i agents del sector” per a iniciatives com aquestes. En un comunicat subscrit per 367 escriptors, editors, llibreters, traductors, correctors, professors, bibliotecaris i associacions, l’AELC qualifica la campanya de l’Ajuntament de Barcelona de “despropòsit” i lamenta que amb accions com aquestes “més que acostar la gent a la lectura, poden provocar rebuig, perquè fan servir unes idees que s’ha demostrat que són dissuasives, com ara presentar els llibres des d’una posició de superioritat moral”.

L’AELC ha lamentat que “ja fa temps” que es proposen campanyes coordinades amb professionals de la cultura i l’educació, amb biblioteques, llibres i escoles implicades. “No se’ns escolta mai, però mentrestant ens van endossant campanyes com aquesta, sense cap ni preus, que suposen una despesa de diner públic que, en molts casos, ha estat justificada amb arguments tan buits com ara que s’acabava l’any i aquells diners s’havien de gastar”, lamenta. Aquest va ser el cas, segons denuncia, de la iniciativa del ‘Segell de qualitat de llibreries’ de finals de l’any passat. D’altra banda, el text també carrega que en nom dels llibreters, escriptors i editors i “amb l’excusa de fer-ho tot per la cultura alguns facin els seus negocis, que solen implicar el desviament de grans quantitats de diner públic cap a unes empreses privades concretes”. Per tot plegat, l’ALEC reclama que en caràcter d’”urgència” una acció “coordinada” entre institucions i agents del sector i s’abandonin “les polítiques d’aparador” i perquè es treballi “a mitjà i llarg termini a favor del foment real de la lectura”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere