Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Índex IESE Cities in Motion”: Nova York, Londres i París ocupen els tres primers llocs del rànquing mundial de ciutats intel·ligents. Barcelona ocupa el lloc 35.

Notícia anterior
Notícia posterior

iese

Les ciutats de Madrid i Barcelona són les dues ciutats de l’Estat més intel·ligents, ocupant amb els llocs 28 i 35, respectivament, d’acord amb la quarta edició de l’Índex IESE Cities in Motion (ICIM), que mesura la sostenibilitat i la qualitat de vida de 180 ciutats en 80 països. Les segueixen Màlaga (51è lloc), València (63è) i Sevilla (68è). La capital catalana continua sent la ciutat estatal més ben col·locada en projecció internacional, en quart lloc, mentre que la capital espanyola, que puja tres llocs en els darrers tres últims anys (2014-2016), destaquen la mobilitat i el transport (ambdues en sisè lloc) i l’impacte internacional (15a posició). A nivell mundial, Nova York encapçala la llista, dominada principalment per Europa i Estats Units.

Londres ocupa el segon lloc, tot i que és la primera en mobilitat i transport i en capital humà (és la ciutat amb més universitats i escoles de negocis); mentre que Paris és la tercera i la primera en la dimensió d’impacte internacional, en ser el destí més popular del món. Completen el ‘top ten’ Boston, San Francisco, Washington, Seül, Tòquio, Berlín i Amsterdam, mentre que a la cua hi ha Lagos (Nigèria) i Karachi (Pakistan), ciutats que mostren un pobre acompliment en gairebé totes les dimensions de la classificació. El rànquing l’elabora anualment el Centre de Globalització i Estratègia de l’IESE sota la direcció dels professors Pascual Berrone i Joan Enric Ricart. Els autors de l’estudi apunten que la ciutat perfecta no existeix ja que per exemple, les tres primeres –Nova York, Londres i París- tenen un pobre resultat quant a cohesió social i se situen als llocs, 153, 105 i 86 respectivament. Per a Berrone i Ricart “qualsevol ciutat hauria de fomentar la col·laboració local entre els diferents agents socials i estudiar a les urbs més avançades en cada categoria per utilitzar-les com a font d’inspiració i model de bones pràctiques”.També, el rànquing indica que hi ha un grup de ciutats que mostren un gran potencial, tot i trobar-se a la zona mitjana-baixa de l’índex,. En aquest grup s’inclouen capitals llatinoamericanes com Quito, Lima, o Santo Domingo, i ciutats asiàtiques com Jakarta o Ho Chi Minh City.IESE Cities in Motion Strategies és una plataforma de recerca llançada conjuntament pel Center for Globalization and Strategy i el Departament d’Estratègia del IESE Business School de la Universitat de Navarra. La iniciativa connecta a una xarxa mundial d’experts en ciutats i empreses privades amb administracions locals de tot el món. L’objectiu és promoure canvis a nivell local i desenvolupar idees i eines que aconsegueixin ciutats més sostenibles i intel·ligents.Així mateix, la missió de la plataforma és fomentar el model Cities in Motion, amb una aproximació innovadora a la governança de les ciutats i un model urbà per al segle XXI basat en quatre factors principals: ecosistema sostenible, activitats innovadores, equitat entre ciutadans i territori connectat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere