Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Comissió Europea i el BEI animen els empresaris a presentar projectes innovadors al Pla d’Inversions per a Europa

Notícia anterior
Notícia posterior

ce

Una jornada a Tarragona presenta les oportunitats que ofereix el Pla Juncker a pimes i administracions locals

La Comissió Europea, el Banc Europeu d’Inversions (BEI) i l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) han presentat aquest matí a Tarragona les oportunitats que ofereix el Pla d’Inversions per a Europa. Aquest pla, conegut també com a Pla Juncker, preveu mobilitzar 500.000 milions d’euros d’aquí a 2020 i podria beneficar fins a 580.000 pimes de Catalunya. Per això, les institucions implicades han animat avui els empresaris a treure’n el màxim profit presentant projectes innovadors que puguin obtenir finançament.

L’acte ha tingut lloc a la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Tarragona i ha comptat amb la participació, entre d’altres, del director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas; el  cap de l’oficina del grup BEI a Espanya, Alberto Barragán; el delegat del govern de la Generalitat a Tarragona; Òscar Peris; el regidor d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament, Francesc Roca; la sotsdirectora d’Estratègia i Avaluació de l’ICO, Rosario Casero; i el membre del comitè executiu de la Cambra de Tarragona, Lluís Colet.

El Pla d’Inversions per a Europa es va posar en marxa el 2015 amb l’objectiu de donar resposta a la caiguda en la inversió que va provocar la crisi econòmica. El pla ofereix garanties de finançament per tal d’impulsar la inversió pública i privada i, alhora, permet donar visibilitat a projectes innovadors i estratègics d’arreu d’Europa; proporcionar assistència tècnica i aconseguir que la liquiditat arribi a l’economia real. “Treballem per millorar l’entorn empresarial a Europa. El Pla d’Inversions ofereix a les pimes una gran oportunitat per impulsar els seus negocis” ha explicat l’economista sènior de la Representació de la Comissió Europea a Espanya, Ann Westman, que ha participat en la jornada a Tarragona. Tarradellas, per la seva banda, ha destacat el caràcter innovador i obert de l’empresariat català i ha animat els empresaris “a treure el màxim profit d’aquest pla presentant projectes amb un alt valor afegit”.

A la recerca de la innovació empresarial

La manca de liquiditat és un dels problemes que més afecta les pimes. El Pla d’Inversions per a Europa vol contribuir a resoldre aquesta situació proporcionant finançament en forma de crèdits del BEI a aquells projectes que tenen un valor afegit important i ajuden a generar creixement i ocupació però que, pel seu nivell de risc, es troben amb dificultats per finançar-se a través de les vies habituals. La innovació i  la producció sostenible són un factor clau a l’hora de seleccionar els projectes.

El Pla d’Inversions per a Europa s’adreça tant a les pimes com a grans empreses, així com a institucions i d’altres organismes públics i privats, sempre amb l’objectiu de donar suport a la competitivitat i generar ocupació.

Objectiu: mobilitzar 500.000 milions d’euros a tota la UE

Des que es va posar en marxa el Pla l’any 2015 ja s’han aprovat 45 operacions a Espanya, amb un finançament de 4.000 milions d’euros a càrrec del BEI. Un finançament que permetrà atraure inversions complementàries públiques i privades i que mobilitzarà, en total, 27.800 milions d’euros. Al conjunt de la UE, el Grup BEI ha aprovat fins a 477 projectes que representen una inversió de més de 34.000 milions d’euros i que mobilitzaran prop de 183.000 milions.

El Pla d’Inversions per Europa centra les seves inversions en projectes i infraestructures estratègics, com ara les xarxes de telecomunicacions i de transport, el sector digital, la recerca i la innovació, l’educació, el desenvolupament de les energies renovables, l’eficiència de recursos i el suport a les petites i mitjanes empreses. 

La jornada de Tarragona forma part d’un seguit d’actes organitzats per la Representació de la Comissió Europea a Espanya i el Banc Europeu d’Inversions a diverses ciutats d’Espanya per tal d’explicar als empresaris, sobre el terreny, com es poden presentar projectes i aconseguir el finançament necessari per estimular l’economia i l’ocupació al seu entorn.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere