Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

LINK: La UPV participa en un projecte europeu per a impulsar l’excel·lència en la recerca biomèdica i el processament intel·ligent de dades mèdiques

Notícia anterior
Notícia posterior

link

La Universitat Politècnica de València (UPV), a través del grup d’Innovacions Tecnològiques per a la Salut i el Benestar (SABIEN) de l’Institut Universitari de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (ITACA), és un dels socis de LINK, un projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea que té com a principal objectiu impulsar l’excel·lència en la recerca biomèdica i el processament intel·ligent de dades mèdiques, a més de la col·laboració entre científics, metges i el sector empresarial, amb la finalitat de millorar la gestió i l’atenció als pacients afectats per malalties cardiovasculars.

Al voltant de la meitat de morts a Europa, provocades per patologies del cor

En l’actualitat, quasi la meitat de les defuncions que es produeixen a Europa deriven de patologies del cor, que són, a més, la principal causa de malaltia entre la població del citat continent.

No obstant això, l’auge de les tecnologies mòbils i dels dispositius de monitoratge d’ús personal connectats en núvol, proporciona informació de valor afegit que pot ser utilitzada a l’hora de dissenyar i adaptar tractaments mèdics.

El desafiament: aconseguir un tractament personalitzat per a cada pacient

“El principal desafiament del sector” -afirma Álvaro Martínez Romero, investigador del grup SABIEN-ITACA de la UPV- “és aconseguir un tractament personalitzat per a cada pacient, però encara queden molts reptes als quals respondre. Per això, és fonamental promoure la col·laboració entre tots els agents implicats i la recerca d’excel·lència, amb la informàtica computacional i el processament intel·ligent d’informació com a pilars clau”.

Juntament amb la UPV, en LINK participen la Universitat de Coïmbra (Portugal) -coordinadora- i la Universitat Politècnica de Milà, institucions de referència europea en sistemes de salut de telemonitoratge, desenvolupament de nous dispositius mèdics, imatge mèdica i anàlisi de dades biològiques.

L’anàlisi de dades mitjançant tècniques de mineria de processos, labor de la UPV

En el projecte, la UPV promou l’anàlisi de dades mèdiques mitjançant tècniques de mineria de processos, un camp de recerca incipient que permet modelar i analitzar tractaments a partir d’un registre d’activitats realitzades per a poder identificar el tractament òptim per a cada pacient.

Vicente Traver, coordinador del grup SABIEN-ITACA de la UPV, explica que, “des de LINK, es potencia tant la formació de professionals com l’engegada de noves iniciatives de recerca i la transferència cap a la societat, sempre amb l’objectiu fonamental d’avançar cap al tractament personalitzat dels pacients”.

En aquesta línia, la UPV va acollir recentment una trobada que va permetre conèixer els últims avanços del projecte, així com les tècniques més noves aplicades en l’àmbit de la salut personalitzada, principalment, en l’àmbit cardiovascular.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere