Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

MusicMuni Labs desenvolupa Riyaz per aprendre música de l’Índia

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Riyaz

Dos investigadors del Grup de Recerca en Tecnologia Musical (MTG) del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han desenvolupat Riyaz, una aplicació per a Android pensada per ensenyar música hindustànica, original del nord de l’Índia, i carnàtica, pròpia del sud d’aquest país.

Riyaz permet avaluar de manera automàtica si un estudiant principiant o de nivell intermedi de cant d’aquestes tradicions musicals clàssiques està interpretant correctament una cançó, tenint com a element de comparació una lliçó de referència. A més de classes de cant, aquest innovador sistema d’aprenentatge musical ofereix un munt d’exercicis i incorpora un entrenador vocal personalitzat que proporciona una acurada retroalimentació en l’aprenentatge.

L’aplicació sorgeix del projecte europeu CompMusic, un projecte que va néixer per fomentar l’aprenentatge i l’apreciació de les formes musicals de l’Índia. La comercialització de l’aplicació es farà a través de l’empresa derivada MusicMuni Labs, Private Limited, a Bangalore (Índia), que els dos estudiants de doctorat, Sankalp Gulati i Gopala Krishna Koduri, han constituït juntament amb Xavier Serra, director de l’MTG de la UPF. Alhora pretenen desenvolupar i explotar nous productes relacionats dins de la iniciativa empresarial que sorgeix del projecte europeu de prova de concepte CAMUT.

L’objectiu principal d’aquesta nova empresa vinculada a la UPF és catalitzar i dimensionar els dominis de l’educació musical i la informació, així com l’entreteniment, d’una manera accessible i assequible per a tots els públics. Una metodologia que esdevé una sinergia entre la pedagogia musical i la intel·ligència artificial i que posa una èmfasi particular en el compromís de l’estudiant usuari d’aquesta tecnologia i l’avaluació automatitzada.

De cara al futur, aquesta aplicació té previst incorporar altres estils musicals asiàtics, com ara Bollywood, Tollywood, Kollywood i Sandalwood, així com altres tradicions musicals occidentals.♦

Font: RECERCAT 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere