Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Generalitat Valenciana i la Universitat d’Alacant creen la primera Càtedra de Responsabilitat Social al País Valencià

Notícia anterior
Notícia posterior

catedra

La Conselleria de Transparència aporta 30.000 euros per al desenvolupament d’activitats formatives, culturals i d’investigació

El conseller de Transparència, Participació, Responsabilitat Social i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat que “ens interessa tenir coneixement en les universitats per a aprofundir en tots els aspectes de la responsabilitat social”.

El conseller Alcaraz, i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, han signat el conveni per a la posada en marxa de la càtedra de Responsabilitat Social a la UA per al 2017. A l’acte també ha assistit el director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Josep Ochoa. Alcaraz ha afirmat que es tracta de “una aposta important” per part d’una universitat que “ja treballa en aquesta matèria i té a més un Vicerectorat de Responsabilitat Social”.

Per al conseller la responsabilitat social “és un dels grans temes de debat de la nostra època, malgrat ser una realitat relativament nova en l’administració pública. Partim de la idea que les empreses assumeixen voluntàriament compromisos amb el seu entorn i ho portem al marc de les institucions per a fer la contractació pública més ètica i responsable pel gran volum que representa”.

Alcaraz ha explicat que es tracta d’introduir clàusules de contractació “com a factor que incidisca en la confiança dels ciutadans i que va més enllà del cost econòmic del servei a l’hora de formalitzar un contracte”.

A més, el conseller ha anunciat que aquest pròxim divendres es presentarà en el ple del Consell l’avantprojecte de llei de Responsabilitat Social que “es convertirà en la segona llei d’aquest tipus a Espanya i que ens dotarà d’un instrument jurídic molt més potent i clar en la nostra Comunitat”.

La càtedra sobre Responsabilitat Social tindrà una dotació econòmica de 30.000 euros que es destinaran al desenvolupament d’activitats formatives, culturals i d’investigació en aquesta matèria, vinculades al coneixement i la difusió.

Les accions l’any 2017 se centraran en tres eixos com són les beques i les ajudes de formació, i també la convocatòria de premis a l’alumnat pels treballs fets en la matèria i la col·laboració en els plans de formació d’altres institucions. Així mateix, es desenvoluparan treballs d’investigació, a més de promocionar trobades nacionals i internacionals d’experts sobre temes d’interès. De fet, avui s’ha anunciat l’organització d’una trobada de càtedres de responsabilitat social de les universitats espanyoles el pròxim curs acadèmic.

La persona que dirigirà la càtedra és la professora de Dret del Treball de la Universitat d’Alacant, Irene Bajo.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere