Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Primera edició del “Barcelona Young Neuroscientists Symposium”

Notícia anterior
Notícia posterior

Symposium

El “Barcelona Young Neuroscientists Symposium” (BYNS) és una trobada de joves investigadors en el camp de les neurociències que permet establir una xarxa de sinergies a nivell internacional entre científics que es troben en fases primerenques de les seves carreres.

El simposi comptarà amb veus expertes que compartiran els seus coneixements i experiències amb joves investigadors i exploraran les sortides professionals que la carrera científica ofereix després de l’obtenció del grau de doctor.

 

Els propers dies 15 i 16 de juny se celebrarà la primera edició del “Barcelona Young Neuroscientists Symposium (BYNS) al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). El BYNS, una iniciativa de l’associació de divulgació científica Brain and Beer Barcelona (BBB), neix de la necessitat d’impulsar una xarxa estable de contactes entre joves neurocientífics de tot el món que permeti la discussió oberta sobre coneixements específics però també sobre els obstacles als quals avui dia s’enfronten els joves investigadors.

L’esdeveniment arrencarà de la mà dels experts Bianca Kramer i Jeroen Bosman (Utrecht University, Holanda) amb un debat de candent actualitat sobre la transparència i l’accessibilitat de la pràctica científica. A continuació, el Dr. Talal Al-Mayhani (Cambridge Centre for Brain Repair, Regne Unit) compartirà el testimoni de la seva recerca en glioblastomes des del prisma de la seva història personal com a neurocientífic siri en règim de refugiat. El programa compta a més amb la col·laboració exclusiva de la Dra. Susana Lima (Champalimaud Centri for the Unknown, Portugal) que posarà sobre la taula els últims avenços en el camp de la optogenètica. No obstant això, els grans protagonistes seran els joves investigadors, que arribats de diversos centres de recerca d’excel·lència nacionals i internacionals, presentaran la seva recerca al llarg de tot l’esdeveniment.

Amb l’objectiu principal de fer networking i d’acostar la neurociència al públic, el simposi no només inclou xerrades i ponències sinó que també destina un valuós espai al debat i al desenvolupament d’actes que estableixin nexes d’unió entre la ciència i la societat. Aquestes activitats tindran lloc entre el CCCB i el centre veïnal Calàbria 66, i aniran acompanyades d’unes cerveses.

El comitè organitzador del BYNS, liderat per set investigadors de centres barcelonins punters en recerca neurocientífica com l’IDIBELL (Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge), l’Hospital Clínic o el VHIR (Vall d’Hebron Institut de Recerca), concep aquest simposi com una gran oportunitat per compartir no només coneixements, sinó experiències, dubtes i establir vincles amb la comunitat internacional de joves neurocientífics. “Sovint els investigadors assistim a congressos especialitzats en els quals no hi ha espai per a l’intercanvi d’experiències entre científics en etapes primerenques de les seves carreres” apunta un dels organitzadors del BYNS. “Per això, hem volgut reunir-nos i comptar amb la participació d’experts en un ambient relaxat que afavoreixi el debat i la col·laboració entre joves investigadors”.

El programa del BYNS … CLICAR AQUÍ

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere