Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Es posa en marxa l’Observatori de la Comunicació de Catalunya

Notícia anterior
Notícia posterior

observatori

L’objectiu principal de la iniciativa és “difondre informació i recursos d’utilitat per al desenvolupament del sector acadèmic i empresarial”

L’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) ha posat en marxa aquest l’Observatori de la Comunicació de Catalunya. El projecte, que s’ha presentat en el marc de la jornada ‘Dissenyant eines per mesurar l’audiència digital a Catalunya’, neix amb l’objectiu de “difondre informació i recursos d’utilitat per al desenvolupament del sector acadèmic i empresarial”. La directora l’InCom-UAB, Amparo Huertas, ha destacat: “Vivim en un món on no hi ha més remei que estar-se tota l’estona qüestionant que estàs fent perquè cada dia apareix una cosa nova”. És per això que a través de l’observatori es vol oferir “un servei a tothom amb la intenció de contribuir a trobar vies de sortida, idees i dades” als reptes als quals s’enfronta el sector de la comunicació, ha apuntat Huertas.

L’observatori, que es va idear fa tres anys però que va començar a funcionar en període de proves fa sis mesos, s’ha presentat públicament aquest divendres al Palau Robert. La directora de l’InCom-UAB ha convidat a tothom a entrar al portal, així com a suggerir idees o temàtiques que caldria incloure. “Estem oberts perquè volem que sigui una eina col·laborativa i participativa” que tingui contacte tant amb el sector acadèmic com professional, ha subratllat Huertas. Un dels altres objectius que persegueix el projecte és promoure jornades com les d’aquest divendres per reunir persones del món professional i acadèmic i debatre “on estem i cap on hem d’anar”, ha afegit Huertas. Les funcions principals de l’observatori, gestionat des de l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB), són “observar i analitzar les tendències en investigació i el desenvolupament del sector de la comunicació a Catalunya”, “registrar i analitzar bones pràctiques”, “construir vies de col·laboració entre entitats i grups de recerca d’arreu del país”, “promoure la interrelació entre la pràctica professional i les ciències de la comunicació” i “facilitar l’accés a informació bàsica i actual a investigadors, professionals i a l’administració”, tal com indica al propi espai web de l’eina. En el portal s’hi publicaran notícies i monogràfics (entrevistes, cròniques i ressenyes), així com propostes de llibres, revistes o recursos relacionats amb l’àmbit de la comunicació. Paral·lelament, el projecte inclourà la publicació de l”Informe de la Comunicació a Catalunya’, que ofereix “una descripció actualitzada i una anàlisi aprofundida i plural dels diversos camps que configuren el sector de la comunicació al país”. La directora de l’InCom-UAB ha informat que aquest setembre es publicarà la novena edició de l’informe, el qual tractarà temes sobre el bienni 2015-2016.

Els reptes de l’anàlisi d’audiències

La presentació de l’observatori s’ha fet en el marc de la jornada ‘Dissenyant eines per mesurar l’audiència digital a Catalunya’. L’acte, celebrat al Palau Robert de Barcelona, ha posat sobre la taula els nous reptes que s’enfronten els mitjans de comunicació de Catalunya per conèixer el seu consum, com per exemple, la necessitat d’analitzar l’audiència qualitativament, en comptes de quantitativament, així com les noves propostes que apareixen per mesurar una audiència cada vegada més “disseminada i granulada”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere