Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nova edició del Postgrau en Cultura de Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions pràctiques

Notícia anterior
Notícia posterior

postgrau

Aquesta formació acadèmica online ofereix eines pràctiques per la construcció de la convivència social. Compta amb professors reconeguts com el filòsof Francesc Torralba, l’advocat i mediador Jordi Palou i la filòsofa Begoña Roman.

Arriba una nova edició, ja la novena, del Postgrau en Cultura de Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions pràctiques, una eina de formació acadèmica i cent per cent online, que pretén donar resposta als reptes de les societats del segle XXI, per millorar la convivència i la interculturalitat en tots els seus nivells.

En aquesta formació es proposen continguts entorn de la construcció d’una convivència social basada en una cultura de la pau, a partir del text de la Carta de la Pau dirigida a l’ONU, amb la voluntat d’edificar un món on prevalguin valors, actituds i comportaments que rebutgin la violència i busquin gestionar els conflictes mitjançant el diàleg, la mediació i la negociació entre les persones, els grups i les nacions.

Aquesta formació acadèmica està dirigida a agents socials que s’enfronten cada dia als conflictes originats per la convivència social en tots els seus nivells: educadors, mestres, professors, psicòlegs, personal sanitari, treballadors socials, juristes, responsables d’entitats no lucratives i ONG. També persones que pel seu treball a l’administració han de donar resposta a situacions de violència i falta de cohesió social. Finalment, també està destinada a persones interessades en especialitzar-se en temes referents a la construcció d’una cultura de la pau.

Aquest postgrau ha estat dissenyat segons les directrius de l’Espai Europeu d’Educació Superior i és equivalent a 30 crèdits ECTS. Les persones que acaben aquesta formació reben el Diploma d’Especialització / de Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions Pràctiques per la Universitat de Barcelona. Una formació que també compta amb el reconeixement del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

El programa se centra el tres mòduls generals: Memòria històrica: la transmissió de ressentiments i la convivència social; el paper de la identitat en escenaris de conflicte social i Cap a la cohesió social (programa complet).

Aquest postgrau, que compta amb alumnes de més de vint nacionalitats, està dirigit per Begoña Roman, professora d’ètica de la Universitat de Barcelona; i compte en el quadre docent amb Jordi Palou, advocat i mediador, exdirector del Memorial Democràtic; i Francesc Torralba, catedràtic de filosofia de la Universitat Ramon Llull.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere