Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Claustre de la Universitat de Girona s’ha adherit al Pacte Nacional pel Referèndum amb un 88% dels vots a favor

Notícia anterior
Notícia posterior

udg

La UdG facilitarà espais i voluntaris per a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre

El claustre de la Universitat de Girona (UdG) s’ha reunit aquest dimecres en sessió extraordinària i ha aprovat adherir-se al Pacte Nacional pèl Referèndum. Un 88% dels presents hi ha votat a favor (69), sis ho han fet en contra i tres més han votat en blanc.

El rector, Sergi Bonet, ha avançat que la Universitat facilitarà espais i voluntaris per a la convocatòria de l’1 d’octubre i que, si cal, ell mateix serà “un voluntari més”.

La proposta de votació la va fer el propi Bonet al Consell de Govern del 25 de maig, arran dels acords de les juntes de diverses facultats i de les “inquietuds” de diversos col·lectius universitaris. D’adhesió arriba poques setmanes després que el comitè executiu del Pacte Nacional pel Referèndum s’hagi dissolt.

Sessió extraordinària al claustre de la UdG amb un únic punt a l’ordre del dia: debatre i votar l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum. El seu rector va plantejar al Consell de Govern abordar-ho a proposta de diverses facultats i de la petició de diferents col·lectius universitaris. La iniciativa ha prosperat amb 69 vots favorables, sis en contra i tres en blanc. Bonet ha assegurat que la Universitat facilitarà la convocatòria del referèndum previst pel proper 1 d’octubre amb espais i voluntaris. A més, ha avançat que, si cal, ell mateix hi participarà. L’adhesió arriba pocs dies després que el consell executiu del Pacte Nacional pel Referèndum és dissolgués. L’organisme, presidit per Joan Ignasi Elena, va anunciar la decisió a principis d’aquest mes de juny tot i que va demanar mantenir l’espai com una “plataforma de debat”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere