Universitat de les Illes Balears: Ciència i tecnologia, protagonistes del VIII Campus Cientificotècnic d’Estiu
La Universitat de les Illes Balears està organitzant una setmana de pràctiques de caràcter científic i tècnic per a joves de quart d’ESO i primer de batxillerat
El Vicerectorat d’Estudiants de la UIB, a través del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (POTU), organitza el vuitè Campus Cientificotècnic d’Estiu. Hi col·laboren la Facultat de Ciències, l’Escola Politècnica Superior de la UIB, la Conselleria d’Educació i Universitats i l’Obra Social de Sa Nostra. El campus es fa en dos torns: del 26 al 30 de juny i actualment del 3 al 7 de juliol de 2017.
64 alumnes (56 de Mallorca, 4 de Menorca i 4 d’Eivissa i Formentera) de quart d’ESO i primer de batxillerat gaudiran d’activitats científiques i tecnològiques al campus universitari, impartides per alumnes col·laboradors de la Facultat de Ciències i de l’Escola Politècnica Superior de la UIB.
La Residència d’Estudiants de la UIB assumeix les despeses de l’estada dels vuit alumnes de Menorca i d’Eivissa i Formentera.
Entre les activitats que podran fer al VIII Campus Cientificotècnic d’Estiu destaquen, de Química, «Fem cuina… fent ciència»; de Biologia, «Introducció a la genètica amb Drosophila melanogaster»; d’Enginyeria Informàtica, «Taller amb mBot. Controla un robot»; o d’Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, «Biotecnologia. Micropropagació de plantes», entre d’altres.
Enguany com a novetat faran una excursió científica a la platja des Caragol, amb la col·laboració de l’IMEDEA, Observadors del Mar i el SOCIB.
Entre els objectius del Campus Cientificotècnic destaca el fet de potenciar l’interès dels joves estudiants per la ciència i la tecnologia, donar a conèixer l’accés a les titulacions cientificotècniques i transmetre experiència en laboratoris. A més, també es pretén fomentar el treball en equip, la creativitat i la capacitat de comunicar experiències. ♦