Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les activitats 2017 de la “Càtedra Emili Pujol de Cervera” ja són un èxit abans de començar : el Festival, el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cervera

Del 23 al 30 de juliol de 2017 tenen lloc, en el marc de la Càtedra, el Festival, el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers

El Curs Internacional de Música torna a rebre un allau d’inscripcions amb la major part de professors amb les aules completes. Hi haurà més 270 alumnes arribats de Catalunya, com d’arreu d’Espanya i punts  com Xina, Japó, Itàlia, França, Dinamarca o Alemanya

El Festival de Música programa 7 actuacions on destaquen l’Orquestra Julià Carbonell; la presentació per primer cop a Lleida del nou disc de Blaumut, o l’estrena absoluta d’una obra de Carles Trepat dedicada a Enric Granados

La Fira dels Lutiers, considerada com la més important del sud d’Europa, tindrà lloc el 26 de juliol amb més de 15 tallers lutiers i s’hi exposarà, entre altres peces, una de les millors guitarres a nivell mundial del lutier Antonio Torres

 

Cervera es disposa a viure del 23 al 30 de juliol la 37ª edició de la seva Càtedra Emili Pujol i ja està deixant a punt els diversos equipament i instal·lacions que acolliran els múltiples actes i activitats que s’hi realitzaran.

El proper dissabte començaran a arribar alguns dels alumnes de procedència internacional del Curs de Música, tot i que el gran gruix té prevista l’arribada al llarg de tot el diumenge. D’aquesta manera, aviat els carrers de Cervera s’ompliran d’alumnes que practicaran el mestratge dels seus instruments en diferents punts de la ciutat.

Enguany, el Curs de Música consolida la tònica de gran interès amb un nou un allau de peticions per poder-hi participar. S’acolliran més de 270 alumnes, amb la major part dels professors amb un ple absolut a les seves aules tot i el reforç de docents. Aquests alumnes tindran a la seva disposició una plantilla de més de 31 professors experts en diferents instruments i disciplines, i amb la consolidació de diversos cursos intensius que s’afegeixen a l’oferta acadèmica. Com és habitual, el Curs té un indiscutible atractiu internacional i, en aquesta edició, arribaran alumnes des de Xina, Japó, Itàlia, França, Dinamarca o Alemanya.

 Es programen 7 concerts en el Festival  de Música i 7 més en el Vila-Closa

En aquesta 37ª edició de la Càtedra, s’han programat 7 concerts en el marc del Festival Internacional de Música i 7 més es viuran en el Vila-Closa.

El Festival serà inaugurat oficialment aquest diumenge, a les 22 hores, per la música de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida fent tàndem amb la pianista Alba Ventura com a solista i les composicions d’Oriol Cruixent.

Abans d’aquesta cita musical, però, s’ha programat per a aquesta mateix divendres, la retransmissió a Cervera del popular “Liceu a la fresca” amb “Il Trovatore” que servirà de preludi del Festival.

Altres actuacions destacades seran la de dilluns amb la presentació per primer cop a Lleida del nou disc de Blaumut, “Equilibri” o l’estrena absolta de l’obra “Fantasia Catalana” que el guitarrista lleidatà li dedica al mestre Granados.

Paral·lelament, aquesta serà la tercera edició del Vila-Closa, una extensió del festival a llocs singulars del centre històric de Cervera amb diversos concerts de petit format. Enguany, tindran lloc 7 propostes musicals que es repartiran per espais com l’Auditori Municipal i la Casa Museu Duran i Sanpere.

La Fira de Lutiers exposarà una valuosa guitarra d’Antonio Torres             

El dimecres, 26 de juliol, els passadissos de la Universitat de Cervera acolliran una nova edició de la Fira de Lutiers, la més important en la seva especialitat en tot el sud d’Europa.

Enguany, hi participaran 15 tallers arribats des de diferents punts del país i més de 25 artistes lutiers. Com és habitual, també hi haurà visites guiades pel públic general i se’n faran també pels alumnes del curs de música a càrrec dels seus professors.

Com a notes destacades, enguany hi haurà una taula rodona sobre el lutier Antonio Torres, en motiu del 200 aniversari del seu naixement a càrrec dels lutiers de la Fira.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere