A Catalunya els ajuts a la mobilitat internacional incorporen el requisit d’acreditar un nivell B2 d’una tercera llengua
La nova convocatòria MOBINT reconeix els estudiants que s’han assolit aquest nivell en el coneixement d’un idioma
Els ajuts a la mobilitat internacional de la convocatòria MOBINT per al curs 2017-2018 incorporen el requisit d’acreditar un coneixement mínim de nivell B2 d’una tercera llengua (anglès, francès, italià o alemany). Les bases d’enguany recullen l’acord de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) per reconèixer a aquells estudiants que han assolit aquest nivell en el coneixement d’un idioma.
Les sol·licituds per optar a aquests ajuts, finançats per la Secretaria d’Universitats i Recerca i gestionats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), es poden tramitar a partir de demà i fins el pròxim 21 d’agost. La convocatòria MOBINT suposa un ajut complementari de fins a 1.200 euros per a aquells estudiants universitaris que hagin obtingut una estada acadèmica de mobilitat dins el programa Erasmus o altres programes de mobilitat internacional propis de les universitats. L’objectiu dels ajuts és contribuir al finançament de les despeses que comporta estudiar en altres països amb 200 euros mensuals fins a un màxim de sis mesos.
Altres requisits per poder optar a aquest ajut són haver superat 60 crèdits dels seus estudis, així com tenir com a mínim una nota mitjana ponderada de l’expedient de 5,70 per als ensenyaments tècnics o de 6,30 per a la resta d’ensenyaments. A partir d’aquí, tal com recullen les bases de la convocatòria, la comissió de selecció estableix la puntuació de tall mínima que determinarà si l’estudiant es beneficia finalment de l’ajut.
Reconeixement als estudiants amb nivell B2
En el marc de la proposta de moratòria en l’aplicació de l’exigència del nivell B2 d’una tercera llengua als estudiants universitaris de grau de les universitats catalanes, acordada per la Junta del CIC, el mateix organisme –que integra el Govern i les universitats catalanes– ha considerat necessari atorgar un reconeixement als alumnes que han acreditat el coneixement d’una tercera llengua amb un nivell equivalent al B2 abans de finalitzar els seus estudis de grau durant els quatre anys de durada de la moratòria.
El mateix acord de la Junta del CIC estableix que aquest reconeixement es materialitzarà amb la incorporació de l’especificació de l’assoliment del nivell B2 d’una tercera llengua en el Suplement Europeu al Títol. La introducció del requisit del nivell B2 en la convocatòria MOBINT constitueix una nova forma de plasmació d’aquest reconeixement.♦