Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Lisa Hehenberger, nova directora del “ESADE Entrepreneurship Institute”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

HehenbergerESADE2017_1

La professora d’ESADE de la Universitat Ramon Llull afronta els reptes d’incrementar l’activitat investigadora i desenvolupar les relacions entre alumnes, empreses, inversors i organitzacions

 Hehenberger forma part del Grup d’Experts en Emprenedoria Social de la Comissió Europea i del Grup d’Experts en Inversió d’Impacte Social de l’OCDE

 

Lisa Hehenberger, professora del Departament de Direcció General i Estratègia d’ESADE de la Universitat Ramon Llull, ha estat nomenada nova directora del “ESADE Entrepreneurship Institute” (EEI). Hehenberger pren el relleu de la professora Luisa Alemany, que ha exercit el càrrec en els últims vuit anys, durant els quals ha aconseguit posicionar l’EEI a escala estatal i internacional, en l’àmbit de l’emprenedoria.

“ESADE Entrepreneurship Institute” és un grup interdisciplinari de generació de coneixements en l’àrea de l’emprenedoria, integrat per professors i investigadors que treballen en les subcategories de creació d’empreses, finances per a emprenedors, innovació, pensament de disseny, empresa familiar, creixement i internacionalització, emprenedoria social i inversió d’impacte social. L’EEI també ofereix el seu suport als estudiants d’ESADE durant el procés de desenvolupament i llançament de nous models d’empreses. Mitjançant la iniciativa de EWorks es proporciona una formació d’avantguarda i té una presència activa en el debat social. La majoria de les activitats que es realitzen amb estudiants es desenvolupen a l’EGarage, un espai creat per als alumnes d’ESADE, que els proporciona els recursos i l’entorn necessaris per emprendre noves idees de negoci. Des de fa set anys, l’EEI compta amb el suport de “Santander Universidades” i d’Agrolimen com a promotors de les activitats que es desenvolupa.

En aquesta primera etapa, Hehenberger s’enfronta al repte d’implementar un nou pla estratègic que permeti potenciar les àrees clau de l’EEI, que inclou la creació d’un think tank en Impact Investing & Venture Philanthropy, incrementar la activitat en recerca i seguir desenvolupant les relacions amb alumnes, empreses, fundacions, inversors i altres organitzacions, amb l’objectiu de generar valor afegit per a ESADE i per a la societat. En aquest sentit, Lisa Hehenberger ha assenyalat que el “ESADE Entrepreneurship Institute compta amb un grup de professors i col·laboradors amb molta experiència i amplis coneixements en emprenedoria i en temes relacionats”, i ha destacat que “és un gran honor seguir construint en els pròxims anys a partir dels grans assoliments de Luisa Alemany i el seu equip “. Finalment, Hehenberger ha explicat que “el meu objectiu és potenciar encara més la recerca i obtenir més recursos perquè ESADE sigui reconeguda internacionalment com un actor de referència en aquest camp. Vull generar un impacte positiu en la societat i, per això, és fonamental aprofundir en el nostre coneixement sobre com crear, gestionar, finançar i fer créixer empreses de tot tipus “.

Perfil i trajectòria de Lisa Hehenberger

Doctora en Management per l’IESE Business School i Màster en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Stockholm School of Economics i per l’HEC (CEMS), és especialista en emprenedoria social, finançament d’empreses socials, filantropia de risc i inversió d’impacte social. Així mateix, forma part del Grup d’Experts en Emprenedoria Social (GECES) de la Comissió Europea i del Grup d’Experts en Inversió d’Impacte Social de l’OCDE.

Abans d’incorporar-se a ESADE, fou directora d’Investigació i Política de l’Associació Europea de Filantropia Empresarial (EVPA), on va crear i dirigir el seu propi centre d’investigació. Ha estat assessora dels projectes “Entrepreneurship for Innovative and Inclusive Societies” (SEFORÏS) i “Impact of the Third Sector as Social Innovation” (ITSSOIN),  finançats per la UE. A més, ha estat membre del Consell Assessor Nacional Francès i del grup de treball la “Social Impact Investment Task Force”  constituït pel G8. També ha assessorat a organitzacions com WWF i Meridia Capital Partners en la creació de fons d’inversió d’impacte, i és membre del Consell Assessor de Creas, un fons espanyol d’inversió d’impacte. Hehenberger també ha treballat en la banca d’inversió, en UBS i en GB Investment Banking, a Londres, Madrid i Barcelona.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere