Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Una desena d’empreses catalanes començarà a implantar el currículum cec en els processos de selecció

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

currículum

Fins a 78 companyies espanyoles s’han sumat a un protocol que pretén eliminar estereotips i potenciar la igualtat

Una desena d’empreses catalanes, d’un total de 78 d’àmbit estatal, començaran a implantar aquesta tardor el currículum cec, és a dir, la selecció de personal que en la primera fase, valora únicament els mèrits i les capacitats dels candidats en no mostrar dades com ara el nom, el sexe o la fotografia. Així ho ha explicat la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, que no és partidària de regular aquest tipus de currículum perquè considera que s’ha de fer una ‘’transformació’’ de la societat que no es pot produir amb obligacions però ho veu com una bona eina per arribar a ‘’la igualtat real’’. Per això, Montserrat ha fet una crida a les empreses perquè s’hi sumin.

Montserrat ha explicat que els propers mesos es concretaran els protocols d’implementació d’aquest currículum cec en funció de la mida de l’empresa per garantir-ne el bon funcionament a qualsevol companyia independentment del nombre de treballadors que té. La ministra també ha explicat que sumar-se al currículum anònim és un mecanisme voluntari perquè defensa que cal que sigui una mesura ‘’transformadora’’ per arribar a creure que es pot arribar a la ‘’igualtat real’’, després de la jurídica. Per Montserrat encara hi ha una ‘’bretxa’’ per exemple, en qüestions salarials, i defensa que poder potenciar el mèrit i les capacitats en les primeres fases de selecció de personal, tot i que sigui el directiu qui esculli entre els finalistes, ha de permetre modificar aquests comportaments i eliminar estereotips que provoquen desigualtats entre homes i dones. Montserrat també ha destacat que actualment, a l’estat espanyol hi ha més dones cotitzant que no pas dones. Per incentivar les empreses, el ministeri ja preveu distintius com són els segells d’empresa lliure de violència de gènere o un segell d’igualtat. La ministra Montserrat ha fet aquestes declaracions en un dinar amb el Círculo de Mujeres de Negocios, una de les entitats que fa anys que reclama el currículum cec per evitar que el gènere condicioni la selecció de personal a les empreses i per tant, lluitar contra la discriminació.

‘’Ben situats’’ per a l’EMA

Des que es va presentar la candidatura de Barcelona, al costat de 18 ciutats més, per acollir l’Agència Europea del Medicament (EMA), els contactes internacionals que ha fet el govern espanyol els han fet saber que és ‘’una gran candidatura’’ amb ‘’grans possibilitats’’ de rebre l’EMA a la ciutat. Montserrat ha dit que fins el 20 de novembre vinent, data en què es desvetllarà la decisió final, es defensarà perquè considera que la ciutat se la mereix i compleix tots els objectius.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere