Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els moviments socials de les universitats catalanes criden a fer una aturada general indefinida

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

DKPNRXwXUAUtjsl

Proposen fer una “mobilització social històrica” i demana a la implicació de tota la comunitat universitària

 

Els moviments socials de les universitats catalanes han fet una crida a tota la comunitat universitària a fer una aturada general “indefinida i unitària” amb l’objectiu de generar una “mobilització social història” després de l’actuació de la Guàrdia Civil aquest dimecres, amb la detenció de d’alguns alts càrrecs del Govern, particulars i escorcolls “al marge de la llei” a departaments i organismes de la Generalitat. En un comunicat, també insten el govern espanyol a abandonar “immediatament les actituds repressives” i que “són pròpies d’una altra època” i reivindiquen la celebració d’un referèndum “com a única via possible per a l’enteniment, la cohesió social i la cultura de la pau”. D’altra banda, també demana que les accions que es duguin a terme siguin “pacífiques i cíviques”.

Els moviments socials assenyalen que els fets d’aquest setembre vulneren “els principis fonamentals de la democràcia, basats en la separació de poders, les llibertats civils i la sobirania popular”. “Creiem fermament que el respecte a la democràcia passa pel respecte als drets de cadascun dels ciutadans de Catalunya”, afegeixen. El comunicat l’han subscrit el Consell de l’Estudiantat de les universitat catalanes, el Consell de l’Alumnat de cada un dels centres, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i de Barcelona i el Sindicat dels Estudiants dels Països Catalans, a més d’organitzacions juvenils de les principals formacions polítiques catalanes.

DOCUMENT INTEGRA:

 Els moviments socials universitaris fem una crida en favor de la democràcia i les llibertats civils

Barcelona, 21 de setembre de 2017

Degut a les actuacions desmesurades de la Guardia Civil, amb escorcolls al marge de la llei, detencions d’alts càrrecs i particulars, fem costat al Govern de Catalunya i a la voluntat del seu poble. Considerem que en aquests moments cal estar al costat del dret a decidir, la llibertat d’expressió i la democràcia. El que avui ha succeït vulnera principis fonamentals de la democràcia, basats en la separació de poders, les llibertats civils i la sobirania popular. Creiem fermament que el respecte a la democràcia passa pel respecte als drets de cadascun dels ciutadans de Catalunya.

La universitat pública s’ha de reafirmar com a generadora de coneixement, de pensament crític i de propostes des d’àmbits d’actuació polítics, culturals, econòmics i socials; defensora dels valors de la llibertat d’expressió, diversitat i respecte als drets humans. Les universitats catalanes no podem romandre al marge del debat social i política. Per aquesta raó, els Consells d’Estudiants de les Universitats Catalanes i la resta de sotasignants proposem:

  • Pactar una aturada general indefinida i unitària de totes les universitats catalanes, on s’hi impliqui tota la comunitat universitària, contribuint a generar una mobilització social històrica.
  • Instar al Govern d’Espanya a que abandoni immediatament les actituds repressives, pròpies d’una altra època.
  • Reivindicar la celebració d’un referèndum com a única via possible per a l’enteniment, la cohesió social i la cultura de la pau.
  • Garantir que totes les actuacions que es duguin a terme siguin sempre pacífiques i cíviques.

 

S’adhereixen:

 Consell de l’Estudiantat de les Universitats  Catalanes Consell de l’Alumnat de la UB

Consell de l’Estudiantat de la UAB

Consell de l’Estudiantat de la UPF

Consell de l’Estudiantat de la UPC

Consell de l’Estudiantat de la UdG

Consell de l’Estudiantat de la UdL

Consell de l’Estudiantat de la URV

Consell Nacional de la Joventut de Catalunya

Consell de la Joventut de Barcelona Associació d’Estudiants Progressistes

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya

Associació de Joves Estudiants de Catalunya

Universitats per la República Arran

Joventut Comunista de Catalunya

Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya

Joventut Nacionalista de Catalunya

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere